PU BIJELjINA: AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI


Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, danas, ali i sutra, 28. marta, učestvuju u akciji dobrovoljnog darivanja krvi.
 

-Pripadnici Pilicijsk uprave Bijeljina, tradicionalno učestvuju u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, za one kojima je krv najpotrebnija, pokazujući na taj način humani aspekt policijske profesije. Ovogodišnju, dvodnevnu aktivnost provodimo povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske - 4. aprila”, rekla je portparol PU Bijeljina, Aleksandra Marić. Iz Zavod za transfuzijsku medicinu, transfuziolog dr Dragana Vojnović, podsjetila je da je ovo tradicionalna akcija policijskih službenika, dodavši da tokom dvodnevne akcije očekuju 78 davalaca.
 

-U proteklih nekoliko akcija, sve je više mladih davalaca, pripadnika PU Bijelina, što je za pohvalu. Svaka akcija dobrovoljnog darivanja krvi je značajna, jer se stvaraju dovoljne rezerve krvi, ne samo za pacijente koji se liječe u bijeljinskoj Bolnici, nego i u cijeloj Republici Srpskoj”, rekla je dr Vojnović. Ona je dodala da “za sada imaju dovoljno svih krvnh grupa, a takođe se zahvalila pripadnicima PU Bijeljina, svim društvima i dobrovoljnim davaocima krvi, što nesebično daruju krv i pomažu onima kojima je krv neophodna”.