DRUŽENjE TUZLAKA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

DRUŽENjE TUZLAKA U BIJELjINI


Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini  organizuje, četvrti put za redom, veliko druženje Tuzlaka koje će se, kako su najavili organizatori, održati u subotu, 16. februara u svadbenom salonu ,,Grand“ od 18 časova. Kao i prethodnih godina, njegujući svoje zavičajne običaje i tradiciju, zemljaci iz ovog kraja podsjetiće se na druženja u zavičaju iz kog potiču i time doprinijeti čuvanju zavičaja od zaborava.

-Zainteresovani za druženje Tuzlaka se već sada mogu prijaviti i izvršiti rezervaciju, odnosno kupiti ulaznicu, u restoranu ,,Grand“, a cijena ulaznice je 25 konvertibilnih maraka. U cijenu je uključeno svo jelo i piće koje se konzumira tokom večeri, te kulturno- umjetnički program.  Garancija kvalitetnog i bogatog kulturno-umjetničkog programa ove godine svakako su i imena onih koji su  zaduženi za njegov sadržaj, a to su prof. dr Desanka Trakilović, dirigent i osnivač obnovljenog hora ,,Srbadija“ od 1992. godine u Bijeljini, koja je predsjednica Skupštine zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini, i direktor Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković, kaže predsjednik Organizacionog odbora druženja Tuzlaka Danijel Perić koji je i član Upravnog odbora ovog udruženja od osnivanja. 


Imajući u vidu to da su ljudi sa područja tuzlanske regije poznati po tome da vole pomagati, ne iznenađuje što ovo druženje neće biti samo s ciljem druženja i zabave. Naime, u udruženju su odlučili da organizuju tombolu, a sredstva koja prikupe usmjeriće na pomoć Srbima povratnicima na prostor tuzlanske regije. Cijena tombole je  dvije i po marke. 
-Na ovo druženje ne pozivamo samo Tuzlake, već i sve naše novostečene prijatelje u  Bijeljini i Semberiji- našem novom zavičaju, ističe Perić.