BIJELjINA: Sutra proslava Dana grada :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Sutra proslava Dana grada


Bijeljina će sutra proslaviti Dan grada nizom manifestacija u čast herojima iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata i Drugog svjetskog rata, te dodjelom priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice.

Iz Gradske uprave je najavljeno da će u 10.00 časova u Centru za kulturu biti održan prijem gradonačelnika za članove udruženja Subnor, koje njeguje tradiciju iz Narodno-oslobodilačke borbe.

U 11.00 časova će u Gradskom parku biti položeno cvijeće na spomenike narodnim herojima.

Priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice biće dodijeljena u 12.00 časova u sjedištu Gradske uprave.

U 18.30 časova na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića biće položeni vijenci na spomenik borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 18.50 časova u pres-sali Centra za kulturu najavljene su izjave za medije.

Svečana sjednica Skupštine grada biće održana u 19.00 časova u Centru za kulturu.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Bijeljine - Povelje grada je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" posthumno će biti nagrađen Đoko Mihajlović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, za nesebičnost i požrtvovanost u humanitarnom radu.

Ovo priznanje će posthumno biti dodijeljeno i za Blagoja Gavrilovića, za ličnu hrabrost i nesebično požrtvovanje u proteklom otadžbinskom ratu, te predan rad u Boračkoj organizaciji.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" biće nagrađeni učesnici humanitarne akcije "Respiratori za Srpsku", kao i Bolnica "Sveti vračevi" i Dom zdravlja u Bijeljini za izuzetan doprinos i nesebičan rad u vrijeme borbe protiv virusa korona.

Među dobitnicima priznanja su Udruženje veterana "Garda Panteri", Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica iz Bijeljine i niz pojedinaca i firmi zaslužnih za razvoj Bijeljine u različitim oblastima.

​Info Bijeljina