ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA SDS I PDP BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA SDS I PDP BIJELjINE


Na zajedničkog konferenciji za novinare Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa, istaknuto je da je „na političkoj zlouptreba javnih resursa od strane aktuelne vlasti, a u svrhu stranačkih aktovnosti“.
Tomica Stojanović , predsjednikGO  SDS je rekao da nije prirodno da se sastanci izbornog štaba nove političke koalicije održavaju u Gradskoj upravi, jer smatra da postoje prostorije stranke ili neki drugi lokaliteti gdje mogu održavati sastanke. Stojanović je upozorio i na, kako je rekao, „informacije da se u Elektro-Bijeljini“ otpušta preko 200 ljudi, a da se primaju novi na njihova mjesta“, te da su u pitanju velika finansijska sredstva za otpremnine.

-Sugerišemo da to ne čine i da napravimo od našeg grada, grad gdje je lijepo živjeti, a ne da se stalno kreditno zadužujemo“, rekao je Stojanović.

Predsjednik GO PDP Slaviša Marković podsjetio je da je na jednoj od sjednica Skupštine dogovoreno da će cijena računa za vodu biti umanjena za 30 posto.

-Pitamo nadležne zašto to nije ispoštovano i zašto se čekalo da prođe i septembar, a najavljuje se da iznos neće biti umanjen za 30 posto“, rekao je Marković.

On je prokomentarisao i otvaranje novih prostorija SDSS, gdje je prostor oblijepljen fotografijama projekata. Marković smatra da zasluga za projekte pripadaju SDS i PDP, a ne partiji koja je osnovana prije tri mjeseca.
-Mi nismo protiv projekata i ne treba niko da nas proziva da smo mi protiv“, rekao je Marković.

On smatra da nije korektno na radnom mjestu koristiti zaštitnu masku sa stranačkim obilježjem, aludirajući pri tom na gradonačelnika Miću Mićića. Kandidat ove dvije partije za gradonačelnika Bijeljine, Ljubiša Petrović je rekao da će voditi korektnu kampanju i poštovati principe etike i morala.On je pozvao sve aktere na politčkoj sceni da se tako ponašaju, a govoreći o projektima, Petrović je rekao „da projekti jesu budućnost i da podržava razvoj grada, ali da je neophodno sagledati kako da se bolje i kvalitetnije živi danas“.

O.Stjepanović
Semberija info