Međustranački sastanak: Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 12. oktobra :: Semberija INFO ::

 

Međustranački sastanak: Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 12. oktobra


Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Гrada Bijeljina
Sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana u ponedeljak, 12. oktobra, dogovoreno je na međustranačkom sastanku, a na dnevnom redu će se naći 16 tačaka o kojima će se odbornici izjašnjavati. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević naglasio je da će jedna od bitnijih tačaka biti Nacrt odluke o budžetu za 2021. godinu.

- Nacrt budžeta smo pripremili po hitnoj proceduri, s obzirom da se lokalni izbori održavaju 15. novembra, a cilj nam je da imamo blagovremeno usvojen budžet,“, rekao je Đurđević. Odbornici će na četrdesetoj sjednici razmatrati nekoliko imovinsko-pravnih odluka, kao i prijedlog odluke o utvrđivanju cijene vode i kanalizacije.

- Prijedlog je da se cijena vode smanji za 10 posto. U javnosti je već prisutna politički nametnuta polemika o procentu smanjenja cijene vode, ali moram istaći da mi kao odgovorni ljudi, ne možemo ugroziti snabdijevanje vodom grada i građana, ali i funkcionisanje rada preduzeća. Naš plan je da se cijena vode smanjuje etapno“, rekao je Đurđević i dodao da će na sjednici biti razmatran i izvještaj o radu Centra za socijalni rad, informacija iz PU Bijeljina o stanju u oblasti kriminaliteta, bezbjednosti saobraćaja, javnom redu i miru, te o stanju maloljetničke delinkvencije.

Na sjednici će se razmatrati i strateški dokument koji se odnosi na održivo upravljanje energijom i prilagođavanje klimatskim promjenama grada u periodu do 2030. godine.

​Semberija info - O.Stjepanović