ODBORNICI O STIPENDIRANjU I FINANSIRANjU UČENIKA I STUDENATA :: Semberija INFO ::

 

ODBORNICI O STIPENDIRANjU I FINANSIRANjU UČENIKA I STUDENATA


Na osnovu Programa rada Skupštine grada Bijeljina za 2020. godinu sačinjen je Izvještaj o stipendiranju učenika i studenata, finansiranju naučnoistraživačkog rada i nagrađivanju nastavnika i učenika u nastavnoj 2019/2020. godini.

Cilj Izvještaja je informisanje Skupštine Grada o navedenim oblastima. Prilikom izrade Izvještaja korišteni su podaci Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina, a Izvještaj razmatraju Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić i Skupština Grada Bijeljina.

Odlukom iz 2006. godine predviđeno je stipendiranje redovnih studenata, učenika generacije osnovnih škola, učenika generacije srednjih škola, učenika osnovnih i srednjih škola koji su odgovarajućim aktom kategorizovani kao djeca sa posebnim potrebama, finansiranje naučnoistraživačkih radova od značaja za razvoj lokalne zajednice i nagrađivanje učenika i nastavnika za postignute rezultate na takmičenjima iz nastavnih predmeta. Uzimajući u obzir sve podatke Izvještaja, zaključno sa 17. septembrom 2020. godine, ukupan broj stipendista Grada Bijeljina iznosi 157.

Semberija info