VELIKI REZULTAT BIJELjINSKIH DžUDISTA :: Semberija INFO ::

 

VELIKI REZULTAT BIJELjINSKIH DžUDISTA


Gradonačelnik Grada Bijeljina danas je organizovao prijem za džudiste Džudo kluba „Panter“ iz Bijeljine. 

Neposredni povod za današnji prijem je netom završeno prvenstvo Republike Srpske za uzrasne kategorije pioniri i pionirke, kadete i kadetkinje, juniore i juniorke, mlađe seniore i seniorke na kojem su bijeljinski džudisti osvojili 33 medalje!

Džudisti Džudo kluba „Panteri“ sunastupili sa 45 takmičara u konkurenciji 31 kluba i oko 500 takmičara i osvojilideset zlatnih, jedanaest srebrnih i dvanaest bronzanih medalja.

Predsjednik kluba Ognjen Đuka se najprije zahvalio Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Mićićem koji su prepoznali kvalitet, koji uprava kluba tokom nepunih 26 godina postojanja kluba, konstantno drži kao prioritet treninga i takmičenja.“Trenutno imamo preko 200 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. 

Treninge radimo u salama u Bijeljini, Batkoviću i Patkovači. Imali smo plan otvaranja još nekoliko lokacija za trening na području grada ali je epidemija CoVID-19 odgodila realizovanje tih planova. Čim se epidemiološka situacija smiri, mi nastavljamo dalje“, istakao je Đuka uz opasku da džudisti „Pantera“ nisu odmarali tokom pandemije, „Radili smo tokom prethodnog perioda i individualno i grupno na Gradskom stadionu, uz poštovanje svih epidemioloških mjera zaštite, i taj naš rad se najbolje pokazao po broju osvojenih medalja na nedavno završenom republičkom prvenstvu u Laktašima.“

Gradonačelnik Mićić se pohvalno izrazio prema radu i uspjesima Džudo kluba „Panteri“, „Džudo klub „Panteri“ je jedini klub ovog sporta u Bijeljini i kao takav pokazuje da je sportski kolektiv koji baštini i masovnost i kvalitet. Hvala im što su na dostojan način predstavili naš grad na održanom republičkom Prvenstvu i želim im da nastave ovako.“ Gradonačelnik je obećao konkretnu pomoć Gradske uprave ovom klubu i u budućnosti.

 
Naprvenstvu Republike Srpske za džudiste medalje su osvojili:

Zlatne medalje - prvaci Republike Srpske: Pavle Vujnović, Mihajlo Jokšić, Stefan Mičić, Milan Dobranić, Gordana Ilić, Krstić Miloš, Đurić Milica, Đurić Milkica, Vučković Strahinja, Trifković Teodora.

Srebrne medalje: Lakić Danilo (juniori), Pavle Vasić (seniori), Colić Ivan, Petrović Radoslav, Vučković Anja, Đurić Milica, Ilić Gordana (seniori), Dobranić Milan (seniori), Dobranić Milan (kadeti), Lakić Danilo (seniori), Vasić Pavle (juniori).

Bronzane medalje: Duvnjak Nemanja, Vujić Luka, Matić Nikša, Mikić Elena (kadeti), Petrović Maksim, Đurić Jovana, Pavličević Vera, Mikić Elena (juniori), Vujnović Pavle (seniori), Krstić Miloš (seniori), Mikić Elena (seniori), Đurić Milica (seniori).
 
Prvenstvo je održano 03.10.2020.godine u Laktašima, u tehničkoj organizaciji Džudo kluba „Laktaši“ i Džudo kluba „Banja Luka“.

Semberija info