OBILjEŽEN SVJETSKI DAN HRANE U GRADSKOM PARKU :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽEN SVJETSKI DAN HRANE U GRADSKOM PARKU


Svjetski dan hrane obilježen je danas u Gradskom parku u organizaciji AD „Vodovod i kanalizacija“, a u sklopu projekta „Voda je život“. Naglasili su i ovaj put da je voda sveprisutna u našoj svakodnevici i jedan od osnovnih sastojaka u svakom domaćinstvu. Iz tog razloga, na zanimljiv i poučan način, najmlađim sugrađanima predstavljen je značaj vode i hrane u njihovom svakodnevnom životu.


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić iskoristio je priliku da ukaže na potrebu redovne zdrave ishrane, ali i da ozvaniči početak projekta „Voda je život“ presjecanjem vrpce.

„Djeci je potrebno svakodnevno ukazivati na značaj zdrave hrane i vode. Na ovaj način želimo najmlađima da približimo koliko je važno voditi računa o životnoj sredini, ali i o zdravom načinu života“, rekao je Mićić.
Ivana Stanišić, izvršni direktor Tehničkog sektora za oblast vodosnabdijevanja u AD „Vodovod  i kanalizacija“, naglasila je da žele, prije svega, ukazati pažnju na značaj vode kroz edukativni i zabavni sadržaj poštujući sve epidemiološke mjere.

„Teško je zamisliti i jedan dan bez vode. Naša želja jeste da najmlađim sugrađanima ukažemo na njen značaj i da pokušamo što više da im približimo zdrav način ishrane“, rekla je Stanišićeva.

Semberija info