OTVORENI DANI KOMEDIJE :: Semberija INFO ::

 

OTVORENI DANI KOMEDIJE


Pozorišni festival Dani komedije, koji će trajati do 6. novembra, otvoren je večeras predstavom „Hipnoza jedne ljubavi“ („Zvezdara teatar“ Beograd). Po tekstu i režiji Dušana Kovačevića, bijeljinskoj publici večeras su se predstavili Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Dragan Petrović, Mina Sovtić, Ivan Mihailović i Uroš Jakovljević.

U izjavi za „Semberija info“ Dragan Petrović je rekao da je predstava odigrana više od stotinu puta i da se i dalje, bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju, traži karta više.

„Drago nam je što smo nakon duže pauze ponovo na sceni i zadovoljstvo nam je što smo se večeras predstavili i bijeljinskoj publici. Ova predstava je jedan vid bajke za odrasle koja govori o ljudskoj prirodi koja je sklona da bez obzira na sve nedaće u životu pronađe svjetlo na kraju tunela. Reakcije publike su sjajne što nas, kao glumce, posebno raduje“, rekao je Petrović.

Anica Dobra je iskazala veliko zadovoljstvo svojim prvim dolaskom u Bijeljinu i rekla je da je sigurna da su publici večeras prenijeli ono što nisu ni slutili da im je u životu potrebno, a to su humor, empatija i nada. Anica 25 godina nije nastupala u pozorištu i na naše pitanje zašto je odabrala upravo ovu predstavu da se vrati na daske koje život znače, Anica je rekla  da je Duškov poziv za nju bio čast i privilegija i da je pristala da glumi u predstavi i prije čitanja teksta.

Ljubitelji pozorišta imaće priliku da 25. oktobra gledaju predstavu „Šampioni“ („Carte Blanche“ Beograd), 29. oktobra održaće se predstava „Šta ćemo sad?“ („Jugoart“ Beograd), pozorište „Atelje 212“ predstaviće se publici pozorišnim komadom „Noćna straža“, a festival će biti završen predstavom „Naši dani“ (Narodno pozorište Republike Srpske). Sve predstave počinju od 20 časova.

Semberija info