ODRŽAN SASTANAK POVODOM IMPLEMETACIJE IZIS-A :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN SASTANAK POVODOM IMPLEMETACIJE IZIS-A


U javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini danas je održan sastanak povodom implementacije integrisanog informativnog sistema (IZIS). Sastanku su prisustvoli v.d.direktor bolnice prof. dr Zlatko Maksimović i direktor firme „MMSCODE“ Slavko Bojić. Osim o projektu IZIS, na sastanku se govorilo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i o stanju u Kovid bolnici.

Dr Maksimović izjavio je da je epidemiološka situacija u Gradu Bijeljina nepovoljna i krajnje prijeteća. Na teritoriji Bijeljine je broj novozaraženih osoba 31. Iskoristio je priliku da apeluje na  sve građane pa primjenjuju mjere lične zaštite i da slušaju sve savjete koje nalaže struka.

Vršilac dužnosti direktora bolnice zahvalio se Slavku Bojiću na donaciji od 30 računara za Kovid bolnicu i najavio da će u narednih nekoliko dana sve biti spremno za korišćenje novog informativnog sistema.

Direktor firme „MMSCODE“ Slavko Bojić zahvalio se dr Maksimoviću na gostoprimstvu i pohvalio je ažurnost osoblja bijeljinske bolnice na opremljenosti Kovid bolnice, sa nadom da će donacija u vidu računara olakšati posao osoblju i da će uskoro IZIS uspjeti u potpunosti da oživi kako u bolnici, tako i u Domu zdravlja.

„Pored donacije od 30 računara, danas smo u bijeljinsku bolnicu donijeli 25 pokretnih radnih stanica, odnosno laptopova, kako bi omogućili lakši rad i na terenu. Nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti da napravimo veliki pomak u samom načinu pristupa pacijentu“, rekao je Bojić.