Boračka organizacija Bijeljina: Završna manifestacija likovnog i literarnog konkursa :: Semberija INFO ::

 

Boračka organizacija Bijeljina: Završna manifestacija likovnog i literarnog konkursa


Прошлогодишња додјела награда
Literarni i likovni konkurs "Republiko Srpska, u srcu te nosim, tobom se ponosim" biće završen u srijedu, 6. februara 2019. godine, kada će biti otvorena likovna izložba i dodijeljene nagrade najboljim radovima učenika, najavljeno je iz Boračke organizacije Bijeljina. Prema riječima predsjednika komisije za organizovanje 12. konkursa Đorđa Pajića,  iz 11 osnovnih škola u regiji, stiglo je 30 literarnih i 20 likovnih radova.

- Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji uoči krsne slave bijeljinske Gradske boračke organizacije - Sveta Tri Jerarha, 12. februara, kao i Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata - 14. februara. Javni fond za dječiju zaštitu RS ove godine će obezbijediti sve nagrade, a po tri prvonagrađena u konkurenciji literarnih i likovnih radova dobiće desetodnevno ljetovanje na Crnogorskom primorju, u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

Nagrade za najbolje radove učenicima će biti uručene u srijedu, 6. februara, u Centru za kulturu "Semberija", gdje će biti priređen kulturno-zabavni program, sa početkom u 16 časova, a prethodno će, istog dana, od 15 do 16 časova biti organizovana posjeta Spomen-sobi poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Muzeju Semberije.