Bijeljinskoj Bolnici Sveti vračevi uručena dva sertifikata ISO 9001 :: Semberija INFO ::

 

Bijeljinskoj Bolnici Sveti vračevi uručena dva sertifikata ISO 9001


Bijeljinskoj Bolnici "Sveti vračevi" danas su uručena dva sertifikata ISO 9001:2015, što znači da su medicinske procedure koje se izvode u ovoj ustanovi standardizovane i ujednačene sa istim ili sličnim procedurama u razvijenim zemljama.

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske Bolnice Zlatko Maksimović izjavio je da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi u posljednje vrijeme mnogo ulaže u kvalitet jer su, u teškim vremenima poput sadašnjeg, improvizacije pogubne.

"Improvizacije u kriznim vremenima su pogubne, a u zdravstvenim ustanovama su najpogubnije. Mi smo se, upravo zbog toga, za ovaj scenario pripremali i mnogo toga smo uradili u posljednje vrijeme", rekao je Maksimović novinarima.

On je naglasio da bijeljinska bolnica jedina u Republici Srpskoj ima sertifikat ISO 9001 - sistem menadžmenta kvaliteta, koji joj je danas uručen.

"Dobili smo ga od najstarije sertifikacione kuće iz Beograda, ali i jedan iz švajcarske sertifikacione kuće, što će nam mnogo značiti u narednom periodu", rekao je Maksimović.

Semberija info