PREDSTAVNIŠTVO IRB-A OD NAREDNE GODINE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVNIŠTVO IRB-A OD NAREDNE GODINE U BIJELjINI


Investiciono - razvojna banka od iduće godine imaće predstavništvo u Bijeljini, a jedna u nizu prednosti, je i činjenica da će u predstavništvu biti zaposleno nekoliko radnika, dogovoreno je na sastanku direktora IRB Dražena Vrhovca sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i predsjednikom Skupštine Aleksandrom Đurđevićem.

-Inicijator mog dolaska u Bijeljinu i otvaranja predstavništva IRB-a bio je Nedeljko Ćorić, a posebno mi je drago što sam naišao na dobrodošlicu u Gradskoj upravi i da smo pronašli zajednički interes“, rekao je direktor IRB-a Dražen Vrhovac. On je naglasio da je interes IRB-a da se pokrije područje Republike Srpske i da sredtsva i plasmani IRB-a budu dostupni za građane i sva privredna lica. Vrhovac je istakao da su za sve poslovne odluke dobili saglasnost Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

-Moram podsjetiti da je IRB od postojanja do danas plasira preko dvije milijarde i 700 miliona konvertibilnih maraka , čime se postavila kao najznačajnija institucija u RS za podršku razvoja privrede. Na teritoriju Grada Bijeljina do sada smo plasirali preko 80 miliona KM, a otvaranje predstavništva je najbolji pokazatelj naše želje da podržimo razvoj Bijeljine i cijele regije. U nastojanjima približavanja naših proizvoda i plasmana svim građanima RS i privrednim licima, donijeli smo odluku das predstavništva otvorimo kako u Bijeljini, tako i u Prijedoru i Trebinju“, rekao je Vrhovac.On je dodao da uz IRB u Bijeljinu, Prijedor i Trebinju dolazi i Garantni fond, kao još jedna važna institucija RS koja djeluje zajedno sa IRB-om.

-To u praksi znači da će naši građani i privrednici na jednom mjestu moći sve riješiti kad su u pitanju naši plasmani i proizvodi, a da pri tom ne moraju odlaziti u Banja Luku“, poručio je Vrhovac. U ime Gradske uprave, zahvalnost i zadovoljstvo što će u Bijeljini od naredne godine u funkciji biti predstavništvo IRB-a, izrazio je predsjendik Skupštine Aleksandar Đurđević.

-Grad Bijeljina je izuzetno zainteresovan za ovu vrstu saradnje i mi ćemo do kraja ove godine obezbijediti prostor i opremu, kako bi početkom naredne godine, predstavništvo počelo sa radom. Takođe, veoma nas raduje činjenica da to otvara i mogućnost zaposlenja nekoliko novih radnika“, rekao je Đurđević.

Semberija info