Epidemiloška situacija ostaje teška :: Semberija INFO ::

 

Epidemiloška situacija ostaje teška


Epidemiloška situacija na području Grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, i dalje je veoma teška – ocijenjeno je na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.
 
U protekla 24 časa na području Bijeljine preminula su dva lica od posljedica virusa korona, registrovano je novih 106 oboljelih, tako da je trenutno pozitivnih na virus korona ukupno 1182, od čega je 68 djece školskog uzrasta. U kovid bolnici nalazi se 120 pacijenata – 30 životno ugroženih, 80 sa teškom kliničkom slikom i osam lica na respiratoru.
 
Gradski štab donio je zaključak da se bijeljinskom Domu zdravlja i Bolnici „Sveti Vračevi“ odobri dodatna finansijska pomoć od po 100.000 KM,  kao nagrada zdravstvenim radnicima zbog otežanih uslova rada u vrijeme pandemije.
 
Štab je zadužio Gradsku izbornu komisiju da sačini instrukciju u vezi sa načinom ostvarivanja biračkog prava na dan izbora za lica pozitivna na virus korona i ona koja budu u izolaciji.
 
Ljekari su ponovo apelovali na neophodnost poštovanja epidemioloških mjera, ocjenjujući da broj oboljelih i komplikacije bolesti, imaju tendenciju rasta.

Semberija info