BIJELjINSKE ZDRAVSTVENE USTANOVE DOBILE POJAČANjE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKE ZDRAVSTVENE USTANOVE DOBILE POJAČANjE


Svi nezaposleni doktori medicine radno su angažovani u bijeljinskoj Bolnici i Domu zdravlja, a posao je dobilo i tridesetak medicinskih sestara.

Zdravstvene ustanove dobile su pojačanje. Mladi ljekari rasteretili su starije kolege koje imaju pune ruke posla u tri kovid bolnice i četiri kovid ambulante.

Lista nezaposlenih ljekara i medicinskog osoblja u bijeljinskoj filijali Zavoda za zapošljavanje je prazna. Mladi ljekari dobili su priliku da pokažu šta su naučili.

- S jedne strane mi je drago što sam tako relativno brzo pronašla posao, za svega mjesec dana posao u struci, a s druge strane mi je opet i drago što baš u ovom trenutku mogu da pomognem cijelom sistemu u ovoj pandemiji virusa korona - izjavila je doktorka Jelena Jovičić sa Internog odjeljenja Opšte bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini.
Desetak mladih ljekara dragocjena su ispomoć u Bolnici i Domu zdravlja.

- Mi bismo se prijavili da volontiramo i da nismo dobili odmah zaposlenje. Najiskusnije kolege su poslate u kovid centar, a mi mlađi smo u Domu zdravlja da zamijenimo njih u njihovim ranijim dužnostima - rekao je doktor Neven Mijić iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina.

Budući da je u tri kovid bolnice u Bijeljini trenutno hospitalizovano 120 pacijenata koji iziskuju maksimalnu brigu, a pune ruke posla imaju i u četiri kovid ambulante Doma zdravlja, dopunjavanje medicinskog kadra bilo je neophodno.

- Naša je procjena da će biti više od devet doktora medicine koje ćemo po tom osnovu zaposliti u narednom periodu. Već do sada smo zaposlili dvadesetak medicinskih sestara zbog povećanog obima, određen broj ugovor o djelu, određen broj volontiranja - izjavio je v.d. direktora Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Bijeljina Zlatko Maksimović.

- U svakoj ambulanti sedam-osam sati radi jedan tim koji ima dva ljekara i četiri sestre, poslijepodne isto toliko pa vi izračunajte koliko nam je potrebno ljudstva. Zaposlili smo u prvom naletu pet ljekara, 11 medicinskih sestara i dvije spremačice - izjavila je direktorka Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin.
Ministarstvo zdravlja iz sredstava Kompenzacionog fonda snosiće troškove plata novozaposlenog medicinskog osoblja.

Medicinsko osoblje iz Bolnice, domova zdravlja iz Bijeljine i Lopara i dvije veće privatne ustanove iz Bijeljine angažovano je zajedno u trećoj kovid bolnici u Dvorovima koja je previđena za bolesnike sa srednjom i srednje teškom kliničkom slikom.
 
(RTRS)