OTVOREN RENOVIRANI SOKOLSKI DOM U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

OTVOREN RENOVIRANI SOKOLSKI DOM U BIJELjINI


Nakon višemjesečnog renoviranja, uz prisustvo člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i gradonačelnika Miće Mićića, danas je Horu „Srbadija“ predat na korištenje renovirani Sokolski dom, objekat koji je izgrađen davne 1931. godine.

Gradonačelnik Mićić podsjetio je tom prilikom da je ovaj objekat svojevremeno korišten za kulturne i sportske sokolske aktivnosti, te da je, uz saradnju i saglasnost Komisije za očuvanje kulturno – istorijskih spomenika RS dobijena dozvola za negovo kompletno renoviranje.



„Objekat je renoviran u skladu sa pravilima koja propisuje Komisija i Zavod za očuvanje kulturno – istorijskih spomenika. Radovi su koštali oko dva miliona maraka, a pomogla je i Vlada RS sa oko 500.000 KM. Još uvijek imamo neriješen problem vanjskog uređenja zbog sporne privatne parcele. Ovaj objekat će, osim Hora „Srbadija“, koristiti SKUD „Semberija“ i Gradsko pozorište“, izjavio je gradonačelnik Mićić.
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, izjavio je da osjeća zadovoljstvo zbog još jednog postignutog zajedničkog uspjeha Vlade RS i Gradske uprave Bijeljina.



„Ovim pokazujemo našu spremnost i sposobnost da čuvamo našu kulturu i tradicionalne vrijednosti. Ovo su sada pristojni i reprezentativni uslovi za rad i boravak Hora „Srbadija“ i Gradskog pozorišta. Bijeljina ovim dobija još jedan značajan kulturni sadržaj, što je karakteriše kao grad koji ima budućnost i koji gradi sve najbolje za svoje građane. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli oko obnove ovog objekta i da se obnovljeni Sokolski dom koristi za ostvarenje i realizaciju brojnih kulturnih aktivnosti“, istakao je Milorad Dodik. Predsjednica Hora „Srbadija“ Desanka Trakilović tom prilikom je uručila specijalne zahvalnice Hora „Srbadija“ članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i gradonačelniku Mići Mićiću.

Semberija info