Predata na upotrebu ogledna farma u Poljoprivrednoj školi :: Semberija INFO ::

 

Predata na upotrebu ogledna farma u Poljoprivrednoj školi


Savremeni objekat farme muznih krava, namijenjen praktičnoj i oglednoj nastavi, danas je zvanično predat na upotrebu Poljoprivrednoj školi u Bijeljini.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je podsjetio da je gradnja najsavremenijeg objekta ovog tipa u BiH započela 2017. godine.

„Ova farma posjeduje sve propratne prostorije, učionice i ambulantu, koje su neophodne za savremeno obrazovanje. Na ovaj način đaci će u potpunosti biti edukovani i spremni za rad nakon izlaska iz škole“, rekao je Mićić i najavio da će stara štala Poljoprivredne i medicinske škole biti porušena, a na njenom mjestu, do zgrade Centra za visoko obrazovanje, biće izgrađen studentski park i dom.



Dejana Stanimirović, zamjenik direktora Poljoprivredne i medicinske škole, zahvalila je Gradskoj upravi za cjelokupan posao i sredstva koja su izdvojili.

„Pored toga što će srednjoškolci Poljoprivredne škole imati znatno bolje uslove za učenje, moderna farma kao ova je izuzetno značajna za kvalitetnije izvođenje praktične nastave. Na našoj novoj farmi edukativnog karaktera sicaće se praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja“, istakla je Stanimirovićeva.



Semberija info