Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja: Škola za trudnice počela sa radom :: Semberija INFO ::

 

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja: Škola za trudnice počela sa radom


Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, počela je sa radom 12. februara. Prema riječima direktora Doma zdravlja prim. dr Duška Milovanovića, menadžment ove zdarvstvene ustanove je početkom prošle godine, krenuo u realizaciju ideje, da i na ovaj način daju doprinos pronatalitetnoj politici, ali i još kvalitetnijem pružanju usluga zdravstvene zaštite.
 
-U okviru Centra za fizikalnu rehabilitaciju odvojen je prostor koji smo adaptirali i opremili za potrebe Škole za trudnice, a istovremeno smo na edukaciju u Beograd poslali medicinske sestre”, rekao je prim. dr Milovanović. On se zahvalio kompaniji “Bio sejv” iz Sarajeva koja je im je partner u projektu i koja je pružila podršku za edukaciju. Načelnik Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije dr Bojan Stević pojasnio je da je riječ o Školi za psihofizičku pipremu trudnica.

-Rad sa trudnicama biće organizovan dva puta sedmično, a pored vježbi za trudnice organizovaće se i teoretska nastava koja se odnosi na bitne informacije o toku trudnoće, nakon trudnoće koja uključuje pripremu za dojenje i samo dojenje, te o adekvatnoj ishrani tokom trudnoće. Sa trudnicama će za sada raditi dvije medicinske sestre i ginekolog, a sve trudnice koje su registrovane kod ginekologa u Domu zdravlja, imaju besplatne časove  u Školi za trudnice”, rekao je dr Stević.