I DALjE TEŠKA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA :: Semberija INFO ::

 

I DALjE TEŠKA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA


Povodom aktuelne epidemiološke situacije i stanja u Kovid bolnicama, danas je ispred Bolnice ,,Sveti vračevi“ održana pres konferencija. Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove  Zlatko Maksimović rekao da je epidemiološka situacija i dalje teška, ali da oni u bolnici daju sve od sebe da situaciju drže pod kontrolom.
 
Kako precizira, na liječenju u Kovid bolnicama je ukupno 110 bolesnika. Sa teškom kliničkom slikom i dalje je dvije trećine oboljelih, a više od 30 pacijenata je životno ugroženo. Na respiratoru je 22 oboljelih, a kiseoničku terapiju zahtijeva veliki broj hospitalizovanih.

 
-U protekla 24 časa, a od skoro 160 testiranih,  potvrđena su 72 nova slučaja zaraze virusom korona na teritoriji grada Bijeljine. Posljednjih dana imamo veliki  broj prijema, a u  toku jučerašnjeg dana evidentirano je 20 prijema, a među njima imamo i mlađih pacijenata, te i onih srednje životne dobi. Na žalost, u poslednja 24 časa imali smo i tri smrtna slučaja. Radi se o pacijentima starije životne dobi, od kojih su dva iz Bijeljine, a jedan iz Ugljevika, precizira Maksimović.
 
On je ovom prilikom pojasnio da se najčešće ne umire od korone, nego sa koronom, a korona je ta koja podstakne ostala hronična oboljenja, što dovede do smrtnog ishoda.
 
Na današnjoj pres konferenciji je rečeno da je u Kovid bolnicama u Bijeljini dosta pacijenata koji nisu sa područja grada Bijeljine, iz drugih su mjesta naše regije, ali dolaze ovdje da se hospitalizuju.
 
-Mogu reći da bez obzira što je situacija teška mi dajemo sve od sebe da situaciju držimo pod kontrolom. Moral zaposlenih je dobar, pojačani smo kadrovski, a imamo i dobru saradnju sa drugim zdravstvenim ustanovama, ističe Zlatko Maksimović dodavši da su 350 radnika bolnice koji rade sa kovid bolesnicima dodatno osigurali od posledica kovida-19. 

Semberija info