NEMA ŽALBI NA GRADSKO GRIJANjE :: Semberija INFO ::

 

NEMA ŽALBI NA GRADSKO GRIJANjE


Uprkos manjim problemima na kotlovima, kvarovi su brzo otklonjeni i od jutros Gradska toplana nesmetano isporučuje toplotnu energiju svim potrošačima, kaže Mladen Krasavac, direktor Gradske toplane u Bijeljini.
Krasavac kaže da u dosadašnjem periodu grejne sezone nije bilo žalbi korisnika grijanja. S obzirom na prve minuse, korisnici očekuju kvalitetno grijanje i u decembru.

„Imali smo samo dvije žalbe i uspjeli smo probleme riješiti u najkraćem mogućem roku. Trenutno zagrijavamo oko 64.000 m2 stambenog i poslovnog prostora u Bijeljini. Cijena grijanja je nepromijenjena i iznosi 2,75 KM sa PDV-om za fizička lica i 5,88 KM za pravna lica. Ova cijena je iskazana na bazi od šest mjeseci, a mi pružamo i mogućnost plaćanja računa za grijanje na rok od 12 mjeseci, tako da je to finansijski podnošljivije za korisnike grijanja. Trenutno nam korisnici duguju 320.000 KM, fizička lica 240.000 KM i pravna lica oko 80.000 KM. To je za nas značajno potraživanje i zbog toga apelujemo na korisnike grijanja da redovno uplaćuju svoje obaveze kako bismo mogli organizovati redovnu isporuku toplotne energije. I mi svoje obaveze i dugove pokušavamo servisirati u razumnim vremenskim rokovima“, kaže Krasavac, ističući da je u prošloj godini na sistem gradskog grijanja priključena zgrada Gradske uprave i Gradska biblioteka, te da je planirano da se u narednoj godini na grijanje priključi i zgrada M:tela.
 

Ranije se razgovaralo i o priključenju zgrade suda i Centra za kulturu, ali finansijske okolnosti to nisu dozvoljavale, kaže Krasavac.

Semberija info