SVEČANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA DEMOS-A U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SVEČANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA DEMOS-A U BIJELjINI


Svim članovima Demokratskog saveza – DEMOS, čestitam drugu godišnjicu osnivanja stranke. Za dvije godine rada ostvarili smo prvo učešće na lokalnim izborima, sa zapaženim rezultatom, rezultatom koji obavezuje rukovodstvo i sve članove DEMOS-a da predanije i ozbiljnije uđemo u  naredne aktivnosti i proces rada koji će definisati našu političku budućnost na sljedećim parlamentarnim izborima, izjavio je predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović nakon svečane sjednice Predsjedništva DEMOS-a u Bijeljini.

„Ostalo je nešto manje od dvije godine do novih parlamentarnih izbora. Treba da pokažemo kompaktnost koju smo i do sada imali, da pokažemo da imamo ljude koji znaju da nose određene pozicije i da odgovaraju, ne samo za stranku, već i za sve građane koji su dali podršku našoj politici. Nadam se da ćemo u svim ovim namjerama i nakanama uspjeti, ukoliko budemo radili kao što smo radili do sada. Osvrnuvši se na rezultate predstojećih lokalnih izbora, naši predsjednici i potpredsjednici regionalnih odbora imali su veoma kritičan stav, uočili su greške i uvidjeli šta se može popraviti. To nam daje nadu da ćemo još bolje biti pripremljeni za naredne parlamentarne izbore“, izjavio je Čubrilović, čestitavši tom prilikom nastupajuće praznike svim građanima Republike Srpske, pozvavši ih da poštuju preporuke Instituta za javno zdravstvo RS.

Spomenka Stevanović, šef Kluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini RS i zamjenik predsjednika DEMOS-a, naglasila je da je DEMOS po prvi put izašao na lokalne izbore kao politička stranka, istakavši da je zadovoljna postignutim rezultatima.

„ Posebno bih istakla Izbornu jedinicu broj sedam, regija Birač, gdje smo napravili izuzetno dobar izborni rezultat, jer smo i u Zvorniku i na cijeloj regiji druga stranka po broju osvojenih mandata i po broju osvojenih glasova. Zadovoljni smo izbornim rezultatom, a to nas obavezuje za još bolji rad u narednom periodu, jer našim izabranim odbornicima i funkcionerima ostaje obaveza da opravdaju ukazano povjerenje građana. Najvažnije je što prije implementirati izborne rezultate i formirati lokalne skupštine, jer će problema za rješavanje biti puno. DEMOS će dati svoj doprinos u što boljem funkcionisanju lokalnih zajednica“, istakla  je Stevanovićeva.
 Milan Dakić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Bijeljini izrazio  je zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatima u Bijeljini, izjavivši da je izborni cilj na području Izborne jedinice šest postignut.

„Osvojili smo trinaest odborničkih mandata na području ove izborne jedinice i to je za nas značajan rezultat“, naglasio je Dakić. 

Semberija info