KOMEMORACIJA GRADONAČELNIKU MIĆI MIĆIĆU: NADŽIVJEĆE GA DJELA KOJA JE STVORIO :: Semberija INFO ::

 

KOMEMORACIJA GRADONAČELNIKU MIĆI MIĆIĆU: NADŽIVJEĆE GA DJELA KOJA JE STVORIO


Komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, održana je u Centru za kulturu, a od gradonačelnika su se oprostili kćerke Mila i Maja, sin Pantelija i supruga Radmila, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, prof.dr Vlado Simeunović u ime Gradske uprave, Predrag Jović ispred Stranke demokratske Srpske Semberija, rodbina, brojni prijatelji i saradnici. Komemoraciji su prisustvovali visoki funkcioneri i predstavnici vjerskog, kulturnog i političkog života Bijeljine, Republike Srpske i BiH, a epidemiološke mjere, spriječile su dolazak brojnih predstavnika prijateljskih gradova Bijeljine. U Bijeljinu je stiglo 3. 000 telegrama saučešća, a među njima od srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednice RS Željke Cvijanović, prvog predsjednika RS Radovana Karadžića, gradova iz regiona, bratskih gradova i međunarodne zajednice.


 
-Dragi tata, pokušaćemo da u svemu ovome budemo hrabri i dostojanstveni, kao što si i ti uvijek bio. Nema riječi da opišemo bol koju osjećamo i nema riječi da iskažemo zahvalnost za sve što si nam pružio u životu. S ponosom ćemo se truditi da slijedimo tvoj put. Počivaj u miru! Volimo te mi i naša mama“, rekla je Mićićeva kćerka Mila. Premijer Radovan Višković istakao je da će gradonačelnik Mićić  ostati upamćen kao veliki čovjek koji je, obavljajući značajne funkcije, ostavio dubok trag u društvenom i političkom životu grada Bijeljina i Republike Srpske.



- Mićin odlazak nenadoknadiv je gubitak za porodicu, za sve njegove prijatelje i saradnike, ali i za cijelu Republiku Srpsku. Bilo je zadovoljstvo i privilegija da zajedno sa njim kreiramo projekte koji će unaprijediti život ljudi u Bijeljini i sve što smo dogovorili, realizovaćemo. To je naš dug prema njemu i stanovnicima Semberije“, rekao je Višković. Emotivnim riječima, od Mićića se oprostio i prof. dr Vlado Simeunović.

-Poznavali smo se dugo, da bih lako o Tebi mogao napisati knjigu, ali ću u ovom teškom i bolnom trenutku samo iskazati tugu što više nisi sa nama. Cijenio si vrijeme i ideje, ali izgleda da nam je ponestalo vremena, a ideje će nadživjeti obojicu. Dragi moj Mićo, jedan poznati filozof je rekao: Heroji mogu umrijeti, ali će se vječno pričati o njihovim djelima“. Ti nisi umro, jer će Te nadživjeti djela koja si stvorio. Neka Te nebeski anđeli na svojim krilima odnesu na mjesto gdje počivaju dostojni“, rekao je Simeunović. S tugom i neizmjernim bolom, od Mićića se oprostio i Predrag Jović.

-Mnogi će tek sad da shvate kakvog smo čovjeka i prijatelja imali i koga smo izgubili. Svi treba da budemo ponosni što smo ga poznavali. Opraštam se od Tebe dobri čovječe riječima Jovana Dučića: Veliki čovjek nađe načina da vas uveliča, a mali čovjek da vas unizi“! Počivaj u miru moj gradonačelniče, dobri čovječe“!

Semberija info 
Tekst: O. Stjepanović
Foto: B. Milošević