Novogodišnja i Božićna akcija Centra za socijalni rad i Crvenog krsta: Paketi pomoći za 200 porodica :: Semberija INFO ::

 

Novogodišnja i Božićna akcija Centra za socijalni rad i Crvenog krsta: Paketi pomoći za 200 porodica


Gradska organizacija Crvenog krsta i Centar za socijalni rad Bijeljina i ove godine su se pobrinuli da u vrijeme Novogodišnjih i Božićnih praznika radost osjete i oni koji žive oskudno. Svojim korisnicima, socijalno najugroženijim porodicama, prikupili su i podijelili prehrambene i higijenske pakete.

Ovu akciju Centar za socijalni rad i Crveni krst organizuju već 10 godina.

"Podjela paketa najsiromašnijima, onima koji nisu korisnici javne kuhinje, postala je tradicionalna humanitarna akcija Crvenog krsta i Centra za socijalni rad. U ovoj akciji prvenstveno mislimo na ugrožene koji žive na selu, kako bi i oni imali bogatiju trpezu u vrijeme praznika", rekao je direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić precizirajući da će danas paketi stići na oko 120 adresa njihovih korisnika, a u narednim danima pakete će primiti njih još 80. 

On je istakao da će pored tih 200 paketa, čija pojedinačna vrijednost iznosi oko 65 maraka,  do Božića podijeliti i određeni broj pečenica. 



Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Perica Gligić izrazio je zadovoljstvo uspješno organizovanom akcijom, pogotovo jer su se za pomoć obraćali istim onim privrednicima od kojih su sakupljali sredstva u akciji za nabavku respiratora.

"Teško je bilo ponovo se obraćati privrednicima za pomoć, ali izašli su nam u susret i uspješno smo sklopili finansijsku konstrukciju za 200 paketa. Uz ove pakete dobili smo od donatora iz Tuzle 20 paketića za djecu, pa ćemo uz ove uobičajene pakete dati i paketić u porodice koje imaju malu djecu“, kaže Perica Gligić.

Istakao je da je najveći donator u ovogodišnjoj akciji bio Sport vižn, bez čijih 5.000 maraka donacije teško da bi uspješno realizovali akciju.

Semberija info