HUMANITARNI BAZAR ZA OLIVERA I DALIBORKU :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNI BAZAR ZA OLIVERA I DALIBORKU


Humanitarni bazar „Pokaži dobrotu – pruži šansu životu“, održava se danas na gradskom trgu od 10 do 17 časova, na kome će se prikupljati pomoć za liječenje jednogodišnjeg Olivera Pal Gajodija i naše sugrađanke Daliborke Simić.

Jedna od organizatora bazara, predsjednica Udruženja za očuvanje tradicije i starih zanata „Etno Kreativa“, Cvija Krajišnik poručila je da građani danas na štandovima mogu pronaći razne proizvode za koje cijene nisu određene.

„Građani danas mogu kupiti prehrambene proizvode, odjevne, ali i ukrasne predmete za domaćinstvo. Važno je napomenuti da su sve proizvode donirali naši sugrađani kojima se zahvaljujemo što su se odazvali na svaki naš poziv. Potrudili smo se da podržimo i bazare u Branjevu, u Loparama, kao i bazar na trgu koji se održao za malu Minju. Svi imamo zajednički cilj, a to je prikupljanje potrebnih novčanih sredstava za oboljele. Pred novogodišnje i božićne praznike svi imamo mnogo želja, a njihova jedina želja jeste da odu na liječenje“, ističe Cvija Krajišnik.

Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Dječak se sada nalazi u bolnici, na respiratoru, neophodna su sredstva za liječenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smještaja.

Daliborka Simić iz Bijeljine boluje od veoma progresivnog karcinoma dojke sa metastazama na kostima, plućnoj maramici i koži. Nadu za ozdravljenje pružili su joj iz klinike u Grčkoj. Da bi otišla na liječenje potrebno je 20.000 konvertibilnih maraka koje ona nema.

Organizatori bazara „Pokaži dobrotu-pruži šansu životu“ su apelovali na sve građane dobre volje da ih podrže danas na trgu od 10 do 17 časova.

„Budite sa nama, rame uz rame, bez obzira na hladnoću i  hajde da zajedno dokažemo da je sve moguće ako radimo jedni za druge kad god je to potrebno. Ne činite nemoguće, dovoljno je da učinite samo onoliko koliko možete“, poručuju organizatori.

Semberija info