STUDENTI I SREDNjOŠKOLCI PRIKUPILI HILjADU PAKETIĆA :: Semberija INFO ::

 

STUDENTI I SREDNjOŠKOLCI PRIKUPILI HILjADU PAKETIĆA


 U okviru ovogodišnje humanitarne akcije “Zašto ja nemam paketić’” prikupljeno je više od hiljadu novogodišnjih paketića za djecu koja žive u porodicama slabijeg materijalnog stanja.

Studentkinja Katarina Tomanić, koordinator humanitarne akcije “Zašto ja nemam paketić?”, kaže da je u četvorodnevnoj akciji u bijeljinskim marketima prikupljeno oko hiljadu paketića.


“ Željela bih ovom prilikom da se zahvalim sugrađanima koji su donirali slatkiše i pomogli nam pri realizaciji ove akcije. Uprkos pandemiji virusa korona, mi smo uspješno realizovali ovu humanitarnu akciju. Novogodišnji paketići će biti podijeljeni, kako mi to kažemo, na ravne časti. Oko 300 paketića biće podijeljeno đacima osnovnih škola koja dolaze iz porodica sa slabijim materijalnim stanjem, oko 250 paketića će biti proslijeđeno djeci koja žive na Kosovu i Metohiji, ali će paketiće dobiti i djeca u Bijeljini iz porodica kojima pomažu mjesne zajednice i lokalna udruženja”.

Katarina Tomanić je pohvalila gest Trgovinskog preduzeća “Robot”, koje je doniralo šezdeset paketića, gest preduzeća “Spektar drink” koje je doniralo 200 sokića, te studentske organizacije i bijeljinske srednjoškolce koji su prikupljali novac za nabavku novogodišnjih paketića.

Kristina Koprivica, predsjednik Saveza studenata Bijeljina kaže da se već  jedanaest godina organizuje ova humanitarna akcija u koju se uključuje veliki broj mladih, ali i građani Bijeljine, te da je sve više zainteresovanih za uključivanje u ovu akciju.

Katarina Vidić, predstavnik Fondacije “Zajedno za mlade – profesor dr Danica Grujičić”, kaže da je ova fondacija organizovala akciju “Zajedno za dječiji osmijeh”.

“Zahvaljujem se Savjetu studenata RS u Bijeljini koji su donirali novogodišnje paketiće za djecu Kosova i Metohije. Naša fondacija planira da izgradi i dvije kuće, jednu za višečlanu porodicu u Republici Srpskoj, a drugu kuću za porodicu koja živi na području Kosova i Metohije”, kaže Katarina Vidić.

Semberija info