KAKO ĆE GRAĐANI BIJELJINE DOČEKATI 2021. GODINU? :: Semberija INFO ::

 

KAKO ĆE GRAĐANI BIJELJINE DOČEKATI 2021. GODINU?


Ovog kišnog četvrtka 2020. godina odbrojava svoj zadnji dan, a novogodišnja euforija na ulicama Bijeljine nije kako smo navikli. Ova godina bila je teška za sve nas, ali čelnici Gradske uprave su se potrudili da Bijeljina odiše prazničnom atmosferom. Novogodišnji ukrasi postavljeni su na nekoliko lokacija u gradu i učinili su predstojeće praznike bar malo svečanijim.

Mnogi se odluče da Novu godinu dočekaju u krugu porodice ili u ugostiteljskim objektima. Danas je svim ugostiteljskim objektima dozvoljeno radno vrijeme do 22 časa. S obzirom na to, većina građana se odlučila se na doček u užem krugu porodice ili prijatelja. Omladina će sigurno pronaći način da uz poštovanje svih epidemioloških mjera proslavi najluđu noć u godini.



Ugostiteljski objekti u Bijeljini pronašli su način kako da njihovi gosti osjete bar dio novogodišnje euforije. U većini lokala organizovane su kako dnevne, tako i večernje žurke uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Pomalo nevjerovatno zvuči da će u jeku pandemije korona virusa biti organizovan doček Nove godine i zbog toga smo pitali naše građane šta misle o organizovanim dočecima u ugostiteljskim objektima i gdje će oni provesti novogodišnju noć.

„Razumijem ih u potpunosti“, bio je prvi komentar Bijeljinke Dragane, koja bi da joj ne navodimo prezime, a nedavno je prebolovala COVID-19. Kaže da se teško oporavila, te da posljedice još uvijek osjeća.

„Ja ću doček 2021. godine provesti u krugu svoje porodice sa nadom da će nam donijeti zdravlje prije svega, pa zatim sreću i bolje dane“, izjavila je Dragana za Semberija info.

Sa Draganom se slaže i Bojan, koji vjeruje da svaki građanin u ovom trenutku mora biti odgovoran.

„Moramo čuvati i sebe i druge, a ugostiteljski objekti treba da naplate od države za period kada nisu radili. Za razliku od prethodnih godina kada sam novogodišnju noć provodio u kafanama i restoranima, ove godine sa suprugom i kumovima dočekujem 2021. u kućnoj atmosferi“, kaže Bojan.



Ugostiteljstvo je jedna od najpogođenijih grana privrede pandemijom korona virusa. Hoteli, restorani i klubovi u Republici Srpskoj bilježe milionske gubitke u ovoj godini. Zbog toga, Mirko ima razumijevanja za ugostitelje koji žele da organizuju doček Nove godine.

„Moraju i oni da rade, moraju da izdržavaju svoje porodice, ali naravno uz mjere opreza i distancu. Uz sve propisane epidemiološke mjere provešću ovaj dan sa drugarima u lokalu gdje provodimo svaki dan“, rekao je Mirko.

Sigurni smo da će svi građani Bijeljine pronaći pravi način da 2021. godinu dočekaju u krugu najdražih i najbližih, a samo treba da se naoružate dobrim raspoloženjem kojeg će, nadamo se, u narednoj godini biti mnogo više.

Neka vam je srećna Nova 2021. godina!

Semberija info