PRIJEM ZA UDRUŽENjA GRAĐANA :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA UDRUŽENjA GRAĐANA


U Bijeljini je registrovano 100 udruženja građana i za njihov rad iz lokalnog budžeta izdvojeno je 640.000 konvertibilnih maraka u protekloj godini", rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na novogodišnjem prijemu u Gradskoj upravi i najavio veća izdvajanja za rad udruženja građana.
 
"Gradska uprava Bijeljina insistiraće na transparentnom radu i boljoj međusobnoj komunikaciji svih udruženja građana, kao i na većem broju sastanaka sa predstavnicima grada, sa ciljem podizanja društvene odgovornosti i kolektivne svijesti o značaju ovih udruženja i njihovom humanitarnom radu", rekao je Petrović.


 
Dirigent hora "Srbadija", Jelena Trakilović, zahvalila se Gradskoj upravi Bijeljina što je horu omogućila da koristi prostor renoviranog Sokolskog doma, čime će jedan od najtrofejnijih horova biti u prilici da još kvalitetnije radi i postiže veće uspjehe.
 
Sandra Milošević, iz udruženja "Dijabeta", istakla je značaj podrške Gradske uprave projektima koji unapređuju kvalitet života građana, navodeći kao primjer realizaciju projekta "Pomozimo starim, nemoćnim, nezaposlenim, omladini i socijalno ugroženim".
 
"Uprkos teškoj godini zbog epidemije virusa korona, uspjeli smo da se, u saradnji sa Domom zdravlja, obavi 1.500 preventivnih pregleda, a kod 380 osoba izmjerene su veoma visoke vrijednosti šećera u krvi", rekla je Miloševićeva i ukazala na značaj prevencije.

Semberija info