GRADSKE VLASTI TREBA DA OSLUŠKUJU PULS NARODA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKE VLASTI TREBA DA OSLUŠKUJU PULS NARODA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas novogodišnji prijem za predstavnike bijeljinskih mjesnih zajednica, istakavši  da je ovo jedinstvena prilika da se napravi presjek dosadašnje saradnje, istakne ono što je bilo dobro i poprave eventualni nedostaci i propusti u dosadašnjoj međusobnoj saradnji.

“Naš cilj je da unaprijedimo saradnju sa mjesnim zajednicama, sve u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i procedurama. Važeći Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi oduzeo je neke nadležnosti mjesnim zajednicama. Naša obaveza je da Gradska uprava bude svojevrsna spona i da se ostvari što bolja komunikacija sa mjesnim zajednicama i građanima.  Predstavnici mjesnih zajednica, koji osluškuju potrebe građana, mogu nam pomoći svojim prijedlozima i informacijama. Na taj način možemo unaprijediti život građana na selu i u gradu, kako u oblasti infrastrukture, tako i u svim drugim oblastima”, istakao je Petrović, naglasivši da prioritete rješavanja problema u seoskim i gradskim mjesnim zajednicama kandiduju sami građani, te da je osnovna uloga i zadaća Gradske uprave da osluškuje puls naroda i da rješava probleme i realizuje projekte.

 Ljubo Maletić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kojčinovac kaže da je nerealno očekivati da se svi problemi i zahtjevi riješe odjednom.
 

“ Mi na području grada imamo šezdeset i četiri mjesne zajednice. Zadovoljni smo onim što je do sada urađeno. Strpljivo čekamo vrijeme kada će još neki poslovi biti završeni, kao što je rekonstrukcija i popravka Doma kulture u našoj mjesnoj zajednici”, kaže Maletić.

Tomislav Davidović, predsjednik Savjeta Mjesne zajendice Galac, kaže da je u ovoj gradskoj mjesnoj zajednici puno toga urađeno u proteklih pet godina.

 “U potpunosti je izgrađena kanalizaciona, vodovodna i niskonaponska mreža, kao i ulična rasvjeta. Ostalo je još nekoliko neasfaltiranih ulica, ali, očekujemo da će i to biti riješeno u narednom periodu. U našoj mjesnoj zajednici živi oko 4.500 stanovnika. Puno je raseljenih osoba koji su se nastanili u Galcu, a imamo puno i starijeg stanovništva. Mladi su u potrazi za boljim životom otišli u evropske zemlje”, kaže Davidović.
 Slavko Lazić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Stari grad kaže da je riječ o gradskoj mjesnoj zajednici u kojoj je puno toga do sada urađeno i izgrađeno.

“U međuvremenu je kanal Dašnica rekonstruisan i izgrađene su staze i šetališta za pješake. To će dobro doći i starijim i mlađim stanovnicima našeg naselja. Očekujemo da će i pet solitera u našoj Mjesnoj zajednici, koji su izgrađeni prije više od 40 godina, u dogledno vrijeme biti renovirano, tako da će centar grada puno ljepše izgledati”, kaže Lazić. 

Semberija info