Povodom obilježavanja Pravoslavne nove godine: Gradonačelnik Petrović darovao još tri novorođene bebe :: Semberija INFO ::

 

Povodom obilježavanja Pravoslavne nove godine: Gradonačelnik Petrović darovao još tri novorođene bebe


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović darovao je još tri novorođene bebe koje su rođene na pravoslavnu novu godinu, koja se slavi po julijanskom kalendaru, na Ginekološko – akušerskom odjeljenju bijeljinske bolnice.



Tri bebe, dva dječaka i jednu djevojčicu, na svijet su donijele Jelena Petrović, Vesna Džombić i Milena Lalović, dvije prvorotkinje i Milena Lalović kojoj je ovo četvrto dijete. I ovoga puta, zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, novčani iznosi od po 500 KM i buketi cvijeća za porodilje uručeni su dežurnim radnicima porodilišta koji će poklone proslijediti porodiljama.

Gradonačelnik Petrović je tom prilikom istakao značaj provođenja pronatalitetne politike u Republici Srpskoj i na području Semberije koja podrazumijeva permanentnu brigu društva o mladim bračnim parovima koji žele zasnovati ili proširivati svoju porodicu.



On je tom prilikom istakao da ta briga podrazumijeva ravnopravan status žena, odnosno porodica  u ruralnim i gradskim područjima, kada je u pitanju rješavanje nekih egzistencijalnih pitanja, kao što je pomoć oko rješavanja stambenog pitanja, obezbjeđenje posla i stvaranje mogućnosti za podizanje potomstva. 

“Na taj način ćemo zadržavati mlade i stvarati pretpostavke za bolju budućnost svih nas koji živimo na ovim prostorima”, naglasio je gradonačelnik Petrović.

Semberija info - Lj. Ljubojević