GRADSKA UPRAVA I SLUŽBE ZA ODRŽAVANjE PUTEVA I ULICA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA I SLUŽBE ZA ODRŽAVANjE PUTEVA I ULICA


Фото - Град Бијељина
Danas u Gradskoj upravi Grada Bijeljina održan je sastanak predstavnika Gradske uprave sa službama koje rade na održavanju puteva i ulica – D.O.O „Dis Company“ i „Bijeljina put“.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izjavio je da je u ugovoru potpisanim u prethodnoj 2020. godini sa navedenim kompanijama navedeno da se zimsko održavanje puteva treba vršiti od 15. novembra do 15. aprila.



„Na današnjem sastanku usaglasili smo sve pojedinosti koje treba da dovedu do bržeg reagovanja i brže koordinacije, kako građani ne bi ispaštali. Juče u popodnevnim i večernjim časovima za abrazivna sredstva i industrijsku so, zbog nižih temperatura, bilo je potrebno više vremena za reagovanje, ali to svakako nije opravdanje. Na sastanku smo se složili da takve situacije treba da budu svedene na minimum“, rekao je Petrović i dodao da budžet izdvojen za održavanje puteva iznosi oko 195.000 konvertibilnih maraka.



Aleksandar Kecman, tehnički direktor kompanije „Bijeljina put“,  rekao je, kada je u pitanju prethodni dan i prethodna noć, da su intervencije izvršene na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima, kao i na gradskim saobraćajnicama i glavnim ulicama.

„Naša kompanija posjeduje dovoljnu količinu materijala i dovoljan broj jedinica mehanizacije. Imamo oko 2000 tona soli koja je nabavljena početkom sezone, oko 4000 tona abrazivnog materijala i preko 25 jedinica mehanizacije. Snijeg i poledica su sasvim normalna pojava u zimskom periodu, a mi se svakako trudimo da na najbolji način građanima omogućimo sigurne i prohodne puteve, ali i ulice“, rekao je Kecman.

​Semberija info - Lj. Božić