Saradnjom i jedinstvom do kvalitetnijeg života u Semberiji :: Semberija INFO ::

 

Saradnjom i jedinstvom do kvalitetnijeg života u Semberiji


Cilj svake odluke novog saziva Skupštine Grada Bijeljina treba da bude poboljšanje kvaliteta života stanovnika Semberije, a to se može postići saradnjom, jedinstvom i poštovanjem zakona i pravila, izjavio je gradonačelnik Bijeljine na današnjoj konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta, tokom iznošenja ekspozea.
 
Petrović je, predstavljajući viziju o funkcionisanju Gradske uprave Grada Bijeljina naglasio potrebu bolje saradnje Gradonačelnika i Skupštine Grada.
 
- Ukoliko želimo da napravimo krupniji iskorak u društvenom, privrednom i svakom drugom razvoju, moramo pristupiti reformi i modernizaciji Gradske uprave, unapređenju upravljanja lokalnim finansijama, poboljšanju funkcionisanja javnih preduzeća i ustanova, poboljšanju demografske, socijalne i populacione politike, i ja ću se za to u budućem radu zalagati – naveo je Petrović.
 
On je istakao da periodični i godišnji izvještaji resornih odjeljenja Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, organizacija civilnog društva i građana treba da budu jasni i transparentni.
 
- Gradska uprava je servis građana i njeno funkcionisanje je ogledalo našeg odnosa prema njima. Uprava nema izražene probleme u vezi sa brojem službenika i zato će prioritet biti efikasnije upravljanje ljudskim resursima, na osnovu profesionalnosti, meritornosti, jednakosti, transparentnosti i efikasnosti. Želimo da približimo Bijeljinu konceptu „pametnih gradova“ i da strateška dokumenta prilagodimo novim razvojnim izazovima – naglasio je prvi čovjek Bijeljine.
 
Prema njegovim riječima, razvoj privrede, poljoprivrede, saradnja sa dijasporom, unapređenje fiskalne odgovornosti i prilagođavanje javnih preduzeća principima ekonomičnosti, neki su od prioriteta.
 
Gradonačelnik Petrović je na kraju izlaganja dodao da boračka populacija može i dalje računati na bezrezervnu podršku Gradske uprave, koja će nastaviti da se bavi i problemima unutrašnjih migracija, pronatalitetnom politikom, brigom o starom stanovništvu i socijalno ugroženim kategorijama.
 
- Socio-ekonomske posljedice pandemije kovida-19 i njihov uticaj na zdravlje građana i lokalne finansije su događaj bez presedana u novijoj istoriji. Moramo se pripremiti za težak period i nastaviti sa realizacijom propisanih mjera republičkih organa, kako bismo maksimalno ublažili negativne posljedice – zaključio je Petrović.

Grad Bijeljina