JIP SIM: Ispravka saopštenja za javnost od 21.1.2021. godine :: Semberija INFO ::

 

JIP SIM: Ispravka saopštenja za javnost od 21.1.2021. godine


Na usmeni zahtjev Zorice Kusmuk, JIP „SIM“ Bijeljina objavljuje ispravku dopisa Saopštenje za javnost broj 20/21 od 21.01.2021.godine koji sada glasi:

„U vezi sa događajem od 21.01.2021.godine, koji se desio ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, a o čemu je saopštenje dao MUP RS 21.01.2021.godine, Uprava JIP „SIM“ ograđuje se od svih istupa Zorice Kusmuk, jer je ona isključivo nastupala kao novinar ličnog portala zoricakusmuk.info.

Dakle, Zorica Kusmuk ni u kom svojstvu nije predstavljala „Semberske novine“ ni tokom, ni nakon konferencije za štampu, u organizaciji MUP RS. Konferenciju za štampu, na koju smo poziv uredno zaprimili, pratio je akreditovani novinar „Semberskih novina“. 

Zorica Kusmuk je, zbog bolesti i komplikacija usljed bolesti, na bolovanju. Zaposlena je odgovarajućoj službi JIP „SIM“ uredno dostavljala doznake Doma zdravlja, kao i Nalaz, ocjenu i mišljenje Prvostepene komisije za ocjenu privremene nesposobnosti za rad Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske. Naglašavamo, u vrijeme pomenutog događaja, Zorica Kusmuk je djelovala samo u ličnom svojstvu, kao novinar portala zoricakusmuk.info.“