IZ SAOBRAĆAJA ISKLjUČENO 80 VOZAČA :: Semberija INFO ::

 

IZ SAOBRAĆAJA ISKLjUČENO 80 VOZAČA


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 25.  do 31. januara 2021. godine provedena je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača u saobraćaju i kontrolu poštivanja ,,odnosa vozač - pješak''.
 
Tokom akcije kontrolisana su 823 učesnika u saobraćaju, od čega je 450 vozača podvrgnuto alkotestiranju ili 45 procenata.
 
Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 70 vozača. U koncentraciji od 0,31 do 0,80 g/kg zatečeno je i sankcionisano 27 vozača, u koncentraciji od 0,81 do 1,5 g/kg  sankcionisana su 34 vozača, dok je preko 1,5 g/kg zatečeno i sankcionisano devet vozača. Zbog vožnje pod dejstvom opijata iz saobraćaja su isključena tri vozača.
 
Tokom akcije evidentirana su i 283 prekršaja koja su vozači počinili prema pješacima. Pored navedenog, sankcionisano je i 46 pješaka, najvećim dijelom zbog prelaska kolovoza mimo obilježenog pješačkog prelaza.
 
Navedene aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu, sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa teškim i smrtnim posljedicama.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako bi svi zajedno uticali na poboljšanje stanja u saobraćaju,'' navedeno je u saopštenju za javnost Policijske uprave Bijeljina.

Semberija info