U TOKU IZRADA PLANA ZA VAKCINACIJU :: Semberija INFO ::

 

U TOKU IZRADA PLANA ZA VAKCINACIJU


Na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Dom zdravlja Bijeljina počeo je pripremu plana za vakcinisanje stanovništva protiv virusa korona, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
- Postoji informacija da će Republika Srpska do kraja februara dobiti određeni broj doza ruskih vakcina i mi moramo biti spremni za sprovođenje ovog važnog zadatka. Potrebno je pripremiti punktove za vakcinisanje, timove koji će vršiti vakcinaciju, te izraditi evidenciju prioritetnih grupa – navela je direktor bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin.
 
Kada je riječ o broju zaraženih kovidom-19, ona je naglasila da je trenutno pozitivno 226 lica, a da se pod nadzorom nalaze 532 osobe.
 
Prema riječima epidemiologa iz Bolnice „Sveti Vračevi“ Aleksandre Radojčić, u kovid bolnicama u Bijeljini smješteno je 60 pacijenata.
 
- Jedanaestoro je životno ugroženo, a pet se nalazi na respiratorima. Iako dolazi do blage stabilizacije kada je riječ o broju prijema, epidemiološko stanje je i dalje nepovoljno. Zato apelujemo da građani budu savjesni i nastave strogo sprovođenje propisanih mjera zaštite od virusa – rekla je Radojčićeva.
 
Gradski štab za vanredne situacije, u skladu sa odlukama Republičkog štaba, produžio je sve mjere zaštite od virusa korona do 22. februara. Između ostalog, donesen je zaključak o doznačavanju sredstava Banji Dvorovi, kompleksu u kojem je od početka novembra smještena jedna od kovid-bolnica.