BESPLATAN KURS FRANCUSKOG JEZIKA U BIBLIOTECI FILIP VIŠNjIĆ :: Semberija INFO ::

 

BESPLATAN KURS FRANCUSKOG JEZIKA U BIBLIOTECI FILIP VIŠNjIĆ


Iz JU Narodna biblioteka "Filip Višnjić" najavljuju da će od 15. februara 2021. godine njeni članovi imati priliku da pohađaju besplatan kurs francuskog jezika.

„Ovo je prilika da skupimo  zaljubljenike u ovaj evropski jezik i da u našoj biblioteci pohađaju besplatnu školu, početni kurs francuskog jezika", rekla je v.d. direktora Petra Rajković i ponovila da pravo na besplatan kurs imaju, prije svega, članovi biblioteke.

„Kurs će trajati tri mjeseca, dva puta sedmično i to ponedjeljkom i srijedom u terminu od 18 do 19 sati za deset prvoprijavljenih kandidata uz  poštovanje svih epidemioloških mjera“, rekla je Rajkovićeva.

U biblioteci je u pripremi i formiranje fonda knjiga na stranim jezicima, oko 6.500 jedinica na 15 različitih jezika, među kojima se nalazi oko nekoliko stotina knjiga na francuskom jeziku. Direktorica je poručila članovima biblioteke da će, kada se fond formira, biti u prilici da se upoznaju i druže sa knjigama na nekim od stranih jezika koje ova ustanova posjeduje.

Ona je dodala da je kurs dobra prilika da se skrene pažnje na lingvističko bogatstvo biblioteke, kao i na potrebu učenja stranih jezika kako bi se u većoj mjeri cijenila vrijednost i prednost različitih kultura. 

Semberija info - Lj. Božić