Sastanak gradonačelnika Petrovića sa bijeljinskim privrednicima: Privrednici su motor razvoja grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Sastanak gradonačelnika Petrovića sa bijeljinskim privrednicima: Privrednici su motor razvoja grada Bijeljina


Stepen komunikacije Gradske uprave sa Savjetom privrednika grada mora biti na jednom višem i zavidnijem nivou, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon razgovora sa članovima Privrednog savjeta grada Bijeljina, istakavši da je neophodno da u narednom periodu sjednicama Skupštine grada prisustvuju i članovi Privrednog savjeta.



“To je neophodno, pogotovo kada se bude raspravljalo o privrednim temama i o razvoju preduzetništva u Bijeljini. Gradska uprava će u ovoj godini insistirati na značajnijoj i sveobuhvatnijoj podršci projektima samozapošljavanja, što se pokazalo kao dobar model u rješavanju problema nezaposlenosti. Prema evidenciji bijeljinskog Birao za zapošljavanje, trenutno imamo oko 9.200 nezaposlenih osoba. Upravo su privrednici prepoznati kao pokretači i motor razvoja grada Bijeljina i Republike Srpske. Privrednici u prvom redu utiču na smanjenje nezaposlenosti. Gradska uprava, posredstvom Odjeljenja za privredu, pomagaće razvoj preduzetništva i razvoj privrednih subjekata”, istakao je gradonačelnik Petrović, naglasivši da sastanci i dogovori sa privrednicima treba da budu većeg intenziteta, a sve u cilju postizanja boljeg privrednog ambijenta, porasta BDP-a i kreiranja efikasnije privredne politike koja će omogućiti da što više ljudi ostaje u Bijeljini i RS i ovdje gradi svoju budućnost.

Milenko Stevanović, preds%1?ednik Privrednog savjeta grada Bijeljina izjavio je da u Bijeljini, uprkos pandemiji virusa korona, postoje veoma uspješna privredna društva, dajući prednost preduzetnicima i privrednicima koji su uspjeli podići ozbiljne proizvodne pogone i uspješno nas predstavljaju u svijetu.

“Posebnu pažnju zaslužuju preduzeća koja su stepenom razvoja i prerade uspjela doći do finalnih proizvoda i kao finalisti postali poznati u svijetu. Sva preduzeća koja egzistiraju u Semberiji zaslužuju pažnju i podršku Gradske uprave. I ovdje je moguće ostvariti odlične proizvodne rezultate i solidnu egzistenciju za sebe i svoju porodicu”, izjavio je Stevanović, naglasivši da je preduzeće “Steko centar”, čak i u vrijeme pandemije, ostvarilo za 50 odsto veće prihode u odnosu na 2019. godinu.

Radoslav Savić, zanatlija, predstavnik Zanatsko - preduzetničkog  preduzeća “Preduzetnik” zahvalio se  tom prilikom gradonačelniku Petroviću i Privrednom savjetu na podršci i pomoći, istakavši da je u ovoj godini “Preduzetniku” odobreno 140.000 KM, što će biti iskorišteno za zapošljavanje novih radnika.

“Pandemija nas je dovela do ambisa, do ivice egzistencije. Puno radnji je tokom prošle godine bilo zatvoreno. Neki su teškom mukom preživljavali i svaka pomoć nam je dobro došla”, kaže Savić.

Semberija info - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević