JOŠ JEDNO PRIZNANjE BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDNO PRIZNANjE BIJELjINI


Na 70. sjednici Predsjedništva saveza opština i gradova Republike Srpske, u Banjaluci, dodijeljena su priznanja povodom izbora najboljih praksi jedinica lokalne samouprave u okviru projekta „Program lokalne demokratije na zapadnom balkanu u BiH (ReLOaD)“.



Za oblast „Uključivanje građana i organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka na lokalnom nivou“, priznanja su dobili Bijeljina, Banja Luka, Trebinje, Tešanj i Centar Sarajevo, a u kategoriji „Transparentnost finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave“, Banja Luka, Rudo, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo i Vogošća.

Primjeri dobre prakse zabilježeni su tokom dva ciklusa ocjenjivanja partnerskih jedinica lokalne samouprave, koje su sproveli Savez opština i gradova Republike Srpske  i Savez opština i gradova FBiH u saradnji sa timom ReLOaD. Vrednovanje je izvršeno na osnovu unaprijed utvrđenih kriterijuma dostavljenih partnerskim jedinicama lokalne samouprave u obliku upitnika i dokumentacije koju su  lokalne samouprave uredno dostavile.
Cilj projekta je sumiranje i predstavljanje postignutih rezultata partnerskih jedinica lokalne samouprave, ali i podsticanje razmjene iskustava i unapređenja u onim jedinicama lokalne samouprave gdje za to postoji potreba.
Projekat „Regionalni program za lokalnu demokratiju na zapadnom Balkanu“ finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

​Grad Bijeljina