BORAČKA ORGANIZACIJA: NAGRAĐENI NAJBOLjI LIKOVNI I LITERARNI RADOVI :: Semberija INFO ::

 

BORAČKA ORGANIZACIJA: NAGRAĐENI NAJBOLjI LIKOVNI I LITERARNI RADOVI


Na završnoj manifestaciji Četrnaestog konkursa za izbor najbojih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola grada Bijeljina i regije pod nazivom “Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim”, u organizaciji Gradske boračke organizacije, u Spomen - sobi u Muzeju Semberije organizovan je kraći istorijski čas, nakon čega su u Galeriji Centra za kulturu “Bijeljina” uručene nagrade učenicima za najbolje literarne i likovne radove.

Đorđe Pajić, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije izjavio je da je ove godine na konkurs stiglo 130 likovnih i 16 literarnih radova.



“Na konkursu je učestvovalo šest škola sa literarnim i devet škola sa likovnim radovima. Što se tiče literarnih radova, prvo mjesto osvojila je učenica sedmog razreda O.Š. “Vuk Karadžić” Bijeljina Sara Dragičević. Drugo mjesto osvojila je Katarina Bajić, učenica šestog razreda O.Š. “Aleksa Šantić” iz Ugljevika i treće mjesto Milica Kačarević, učenica osmog razreda O.Š. “Petar Kočić” Brodac.

Što se tiče likovnih radova, stručni žiri je ocijenio da prvo mjesto pripadne Njegošu Ćurčiću, učeniku šestog razreda O.Š. “Dvorovi” iz Dvorova. Drugo mjesto pripalo je učenici osmog razreda Gordani Tadić iz O.Š. “Vuk Karadžić” Bijeljina, dok je treće mjesto pripalo učenici devetog razreda Nikolini Perić iz O.Š. “Petar Kočić” Brodac. Učenicima će biti nagrađeni desetodnevnim ljetovanjem Na Jadranu u okviru projekta socijalizacije djece koji realizuje Javni fond dječije zaštite RS.



Miodrag Stevanović, predsjednik Gradske boračke organizacije izjavio je da mlade generacije treba da se napajaju slobodarskim tekovinama i da razvijaju svoju ljubav prema Republici Srpskoj.

“Mladi treba bar jednom godišnje da posjećuju ovu Spomen sobu i da još bolje upoznaju istoriju svog naroda i zavičajnu istoriju”, istakao je Stevanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da se i na ovakav način čuva i njeguje slobodarska tradicija, te da mladi naraštaji kroz obrazovni sistem, ali i na ovakav način razvijaju ljubav prema svojopj otadžbini.

Nedeljko Jović, direktor Javnog fonda dječije zaštite RS, istakao je da već godinama Fond dječije zaštite pruža podršku najmlađima i obezbjeđuje za njih desetodnevna ljetovanja na moru, gdje se druže sa vršnjacima iz cijele Republike Srpske.



Semberija info