Turistička organizacija Bijeljina: Grad bez svojih suvenira :: Semberija INFO ::

 

Turistička organizacija Bijeljina: Grad bez svojih suvenira


Bijeljina još uvijek nema neki svoj prepoznatljiv i autentičan suvenir koji bi gosti i putnici namjernici mogli kupiti prilikom boravka u ovom gradu. U centru grada, istina, nalazi se mala suvenirnica u kojoj se na prste jedne ruke mogu nabrojati suveniri i razglednice, uz uobičajene brošure i flajere, kao što su  turistički vodič i smještajni kapaciteti grada.



Radenko Tešić, direktor Turističke organizacije grada Bijeljina kaže da je u međuvremenu bila formirana komisija koja je trebalo da raspiše konkurs za izbor najboljih suvenira, ali je pandemija virusa korona privremeno zaustavila te aktivnosti.

“U prošloj godini imali smo puno manje posjeta Bijeljini i boravaka turista, što je i razumljivo, zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi. Velike gubitke u poslovanju bilježe turističko – ugostiteljska preduzeća. Bijeljina ima značajne resurse u oblasti turizma koji su još uvijek nedovoljno iskorišteni. Kada pandemija konačno prođe, nadam se da će se popraviti situacija i u ovoj privrednoj grani”, kaže Tešić.

Blizina velikih rijeka, Drine i Save, kao i planine Majevice, s jugozapadne strane, tradicionalno gostoprimstvo koje krasi Semberce, ribolovni, lovni, ali i vjerski turizam, nedovoljno iskorišteni kapaciteti Banje “Dvorovi”, atrakcije koje gostima pruža turističko - ugostiteljski i rekreativni kompleks  etno - sela “Stanišići”, sve su to preduslovi za dinamičan razvoj turizma u ovom kraju. Suveniri i razglednice trebalo bi da budu samo propratna manifestacija te priče o turizmu.

Semberija info - Lj. Ljubojević