KOLOSI URUČILI ZAHVALNICE DONATORIMA :: Semberija INFO ::

 

KOLOSI URUČILI ZAHVALNICE DONATORIMA


Koalicija organizacije osoba sa invaliditetom KOLOSI, uručili su zahvalnice donatorima koji su im pružili i pružaju pomoć u vrijeme pandemije virusa korona. Zahvalnice su dobili Košarkaški klub „Feniks basket“ za dugodišnje i kontinuirano održavanje treninga košarke sa djecom i mladima sa invaliditetom, Socijalistička partija Bijeljina za donaciju klima uređaja i kopir aparata, „Elvako MetPro“ za donirana sredstva za dezinfekciju, d.o.o. „Mihajlović“ za donaciju paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu i Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske, takođe za donaciju paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu. Sekretar koalicije KOLOSI Milorad Jović izrazio je zahvalnost donatorima i najavio da koalicija od marta nastavlja sa redovnim aktivnostima.

-Sa organizacijom „Moje pravo“ iz Sarajeva, koje finansira naše zajedničke aktivnosti, radićemo ponovo na inkluzivnom obrazovanju, kao i sa mladim osobama sa invaliditetom. Pored ovog projekta, dobili smo i trogodišnji projekat od Ambasade Švedske u Sarajevu, a finansiraće rad pet koalicija u BiH. Riječ je o seksualnom i rodno zasnovanom nasilju nad ženama i djevojkama, a formiraćemo i forum žena kako bi rad po ovom pitanju bio prepoznat i kvalitetno rađen“ , rekao je Jović. On je izrazio očekivanje da Skupština grada usvojiti budžet kako bi počela i isplata redovnih tranši, jer, kako je podsjetio, „koalicija KOLOSI je proglašena za organizaciju od opšteg interesa“. Dobitnik zahvalnice je i Socijalistička partija, a predsjednica Aktiva žena ove partije  Danijela Lakić, zahvalila se na priznanju.

-Smatram da je pomoć koju pružamo koaliciji KOOSI naša obaveza i svakako da ćemo i u narednom periodu biti uz njih. Podsjetiću da smo prije nekoliko godina pokrenuli i akciju kupovine ginekološkog stola za žene sa invaliditetom, a uz podršku Grada Bijeljina to je i realizovano“, rekla je Lakićeva. Predsjednica Udruženja „Impuls“, Tanja Milinković zahvalila se donatorima i podsjetila da imaju i podršku grada Bijeljina koji im je dodijelio prostorije u MZ Galac, a koje maksimalno koriste za svoje aktivnosti.

-Iako vlada pandemija korona virusa, nastojale smo i tokom prošle godine da se  organizujemo i pomažemo jedni drugima. Izradili smo i trogodišnji dokument, „Nacrt lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti“ , a koji će ići u skupštinsku proceduru. Mnogo toga je urađeno u prethodnom periodu, a u narednom periodu bićemo još aktivniji u svom radu“, rekla je Milinkovićeva.

Semberija info