DODIJELjENE NAGRADE NAJBOLjIM SPORTISTIMA GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

DODIJELjENE NAGRADE NAJBOLjIM SPORTISTIMA GRADA BIJELjINA


U Velikoj sali Gradske uprave Grada Bijeljina danas je upriličena svečanost dodjele nagrada leureatima manifestacije „Izbor sportiste godine Grada Bijeljina 2020.“ Gradonačelnik Ljubiša Petrović i predsjednik gradske Skupštine Aleksandar Đurđević su bili domaćini prijema, pohvalivši postignute rezultate najboljih bijeljinskih sportista i poželivši im sreću u budućim izazovima.



Gradonačelnik je naglasio da će Gradska uprava Grada Bijeljina nastaviti svoje društveno odgovorno ponašanje prema sportu i sportistima sa područja grada. Najavio je usvajanje novog Pravilnika o dodjeli sredstava u sportu, koji će kao kriterije za dobijanje pomoći iz gradskog budžeta afirmisati brojnost članova, postignute rezultate, nivo promocije, afirmisanja Grada Bijeljina kroz ssportsku djelatnost, itd.

-Budžetska sredstva predviđena za podršku sportu u 2020. godini iznosila su 1.560.000 KM, što je procentualno gledano predstavljalo najveće izdvajanje za sport jedne lokalne zajednice na prostoru Bosne i Hercegovine. Na sutrašnjoj skupštini Grada mićemo raspravljati i o gradskom budžetu. Ne bih želio ništa prejudicirati na tu temu samo mogu reći da će se i Gradska uprava i kabinet Gradonačelnika truditi da popravimo status sporta u našem gradu,“ rekao je gradonačelnik Petrović.



Predsjednik skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je, kao prioritet odnosa Gradske uprave prema sportu u narednom periodu istakao:

-Neophodno je da na kvalitetniji, transparentniji način organizujemo podjelu budžetskih sredstava podrške sportu na području Grada Bijeljina. Potrudićemo se takođe, da u što skorije vrijeme povećamo izdvajanja za sport iz gradskog budžeta. I ono što je najaktuelniji problem brojnim sportskim klubovima, pokušaćemo da tokom mandata koji je pred nama izgradimo još objekata sportske infrastrukture,“ zaključio je Đurđević.



Semberija info