Konferencija za štampu u Gradskom odboru SNSD-a: Više usaglašenih mjera u formi amandmana za dobrobit svih građana :: Semberija INFO ::

 

Konferencija za štampu u Gradskom odboru SNSD-a: Više usaglašenih mjera u formi amandmana za dobrobit svih građana


Na početku novog mandata usaglasili smo principe i utvrdili kako bi grad trebalo da funkcioniše, okupivši Koaliciju sa skupštinskom većinom “Dogovor za Bijeljinu” od 23 odbornika koja stabilno funkcioniše, izjavio je Aleksandar Đurđević, predsjednik Kluba odbornika u Gradskoj skupštini na konferenciji za štampu u prostorijama Gradskog odbora SNSD-a, istakavši da s velikom dozom izvjesnosti može reći će mnoge mjere, ranije predlagane,  biti implementirane nakon sutrašnjeg usvajanja budžeta za 2021. godinu.

“Uložićemo usaglašene amandmane Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”. Predložićemo uvođenje novčane pomoći roditeljima za svako rođeno dijete. Tu mjeru je trebalo uvesti i ranije. Na taj način ćemo podržati i promovisati pronatalitetnu politiku u našem gradu. Naš stav je da pokažemo solidarnost i da veći iznos novca dobiju nezaposleni roditelji. Ranije smo predlagali razne programe podrške zapošljavanju i samozapošljavanju mladih, jer je odlazak mladih veliki problem. Gradska uprava se mora aktivno uključiti u rješavanje problema nezaposlenosti, a i mi ćemo predložiti mjere koje će doprinijeti djelimičnom rješavanju ovog problema”, izjavio je Đurđević.

 Zlatan Lazarević, odbornik SNSD-a izjavio je da je Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” usaglasila još dvije mjere koje će biti predložene na sjednici Skupštine grada.
“Prva mjera se odnosi na budžet Agrarnog fonda koji bi trebalo u ovoj godini da bude najveći u trinaest godina postojanja Agrarnog fonda, a vodićemo računa i o malim pojoprivrednim proizvođačima koji treba da dosegnu prag za korištenje podsticaja resornog ministarstva. Predložićemo i subvencije za roditelje čija djeca idu u privatne vrtiće. Smatramo da djeca koja idu u javno obdanište ne treba da budu privilegovana u tom smislu”, izjavio je Lazarević.

Odbornik Milenko Gajić, predsjednik skupštinske Komisije za propise najavio je da će se na skupštinskom zasijedanju naći i prijedlog zaključka o pokretanju inicijative za izmjenu više zakona, kao što je Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakona o službenicima i namještenicima lokalne samouprave i Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave. 

“Glavni razlog za pokretanje izmjena pomenutih zakona je niz pravnih praznina i nejasnoća u pomenutim zakonskim propisima. Naša obaveza je da vodimo računa o funkcionisanju jedinice lokalne samouprave, čime se obezbjeđuje i bolji život svih građana”, istakao je Gajić.

Semberija info - Lj. Ljubojević