Bijeljina do daljneg na privremenom finansiranju :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina do daljneg na privremenom finansiranju


Фото - Б. Милошевић
Grad Bijeljina ostaje na privremenom finansiranju, jer je gradonačelnik Ljubiša Petrović povukao prijedlog budžeta za 2021. godinu iz skupštinske procedure zbog, kako je naveo, velikog broja najavljenih amandmana od strane skupštinske većine koju predvodi SNSD.

- Nedopustivo je amandmansko prekrajanje budžeta i neću dozvoliti arčenje narodnog novca. Prekrajanje budžeta je raspodjela prema interesnim grupama, te ko će kome više dati. Ja iza toga nikada neću stati”, rekao je Petrović i naglasio da grad neće biti blokiran.

Šef  Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović izjavio je da je Koalicija “Dogovor za Bijeljinu”, koja ima 23 odbornika iz sedam političkih stranaka, amandmanima željela da izvrši realokaciju sedam procenata budžetskih sredstava.

- Sa tim sredstvima, planirane su subvencije roditeljima djece u privatnim obdaništima, prevoznicima, kao i nezaposlenim mladim ljudima, a takođe smo sredstva planirali i za projektovanje kanalizacije u jednom dijelu grada”, rekao je Milovanović. On je izjavio da “povlačenje budžeta iz skupštinske procedure pokazuje da gradonačelnik nema plan, strategiju i viziju razvoja Bijeljine, kao ni znanje o budžetskom poslovanju, već koristi isključivo populističku priču”. Podsjećamo da privremeno finansiranje može trajati do 30. juna ove godine.

​Semberija info - O. Stjepanović