BIJELjINA: Dodijeljena priznanja Zaslužna žena :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Dodijeljena priznanja Zaslužna žena


U organizaciji Gradske uprave Bijeljina i Skupštinske komisije za ravnopravnost polova, a povodom Osmog marta – Međunarodnog praznika žena, u Centru za kulturu “Semberija” organizovana je, šesi put zaredom, dodjela priznanja “Zaslužna žena”,  za ženski doprinos razvoju lokalne zajednice. Priznanje je uručeno Jovanki Vuković, Vesni Petrović, Smilji Mitrović, Mirsadi Rešidović i Radmili Simić.

Čestitajući pripadnicama ljepšeg pola Osmi mart i uručujući priznanje “Zaslužna žena”, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je izjavio da žene danas svakodnevno dokazuju koliko se može biti vrijedan i organizovan u današnjem društvu.

 “To se pokazalo i kroz istoriju, da su žene bile, a i danas su stub porodice i stub društva. One i dalje treba da imaju zapaženu ulogu u našem javnom i društvenom životu. Što budemo imali više žena na rukovodećim pozicijama, bićemo organizovaniji i uspješniji kao društvo”, istakao je Petrović. 

 Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, uz čestitke damama za Osmi mart, izjavio je da na muškarcima ostaje da se potrude da njihova ljubav i pažnja ne izostane tokom cijele godine, jer to žene zaslužuju.

“Žene su stub porodice i društva. Međunarodni dan žena uspostavljen je prije 111 godina. Od tada, pa do danas, puno toga se promijenilo, ali još uvijek nije postignuta puna ravnopravnost između polova. Samo društvo u kome se to postigne, može se nadati progresu i može ići naprijed”, izjavio je Đurđević.

Mr Jovanka Vuković, zamjenik Ombudsmana za djecu RS u Bijeljini zahvalila se u ime žena koje su predložene ove godine za ovo prestižno priznanje.

“Godinama se bavim problematikom koja se odnosi na djecu i porodice s djecom. Ovo mi je podrška  i podsticaj za dalje napredovanje u ovoj oblasti”, istakla je mr Jovanka Vuković. 

Docent dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini istakla je da ovo priznanje znači puno, ne samo za nju lično, već i za sve žene koje rade u oblasti obrazovanja.

“Ovo je satisfakcija za nas. Ima puno obrazovanih i uspješnih žena. Naš cilj je da obrazujemo mlade žene koje će biti uspješne u svojim karijerama”, istakla je Vesna Petrović.

Semberija info - Lj. Ljubojević