GRADONAČELNIK PETROVIĆ: ZADOVOLjAN SAM ŠTO AD KOMUNALAC SAMOINICIJATIVNO OBAVLjA SVOJE POSLOVE :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: ZADOVOLjAN SAM ŠTO AD KOMUNALAC SAMOINICIJATIVNO OBAVLjA SVOJE POSLOVE


Nakon što sam pažljivo pročitao saopštenje Akcionarskog društva „Komunalac“, u kojem se iznose navodni problemi u našim odnosima, moram istaći da sam veoma zadovoljan činjenicom da ova kompanija, kako je navedeno i u pomenutom saopštenju, uspješno i samoinicijativno obavlja poslove zbog kojih je osnovana i za koje je odgovorna, kao što je održavanje čistoće Grada Bijeljina.

Nadam se da je moja posjeta ovom preduzeću, koja se takođe pominje u saopštenju, jasno pokazala da će Gradska uprava detaljno kontrolisati efikasnost i zakonitost svih radnji koje se preduzimaju u AD „Komunalcu“, ali i svim drugim javnim preduzećima, te da je tako pomogla da trenutno rukovodstvo počne da radi mnogo bolje nego u ranijem periodu, bez potrebe za bilo čijim tutorstvom i naređenjima.

Na kraju, moram još jednom da naglasim da neizmjerno poštujem zaposlene u Akcionarskom društvu „Komunalac“, kao i da sam im veoma zahvalan na njihovom dobrom radu i kvalitetnom pružanju usluga svim korisnicima. Rukovodstvo ove kompanije molim za razumijevanje jer Gradska uprava od početka ove godine funkcioniše na jedan novi i odgovorniji način, koji iziskuje veću pažnju prilikom raspolaganja narodnim novcem i utvrđivanja zakonitosti odluka koje donosimo, što će možda izazvati nestrpljenje kod onih koji na to nisu ranije navikli.

Takođe, želim da vas obavijestim da će se Skupština akcionara i Nadzorni odbor AD „Komunalac“ uskoro sastati i rješavati sve eventualne probleme, u sastavu koji će bolje oslikavati novi način rada Gradske uprave i preduzeća u njenoj nadležnosti.