U KOVID BOLNICAMA U BIJELjINI NA LIJEČENjU 57 PACIJENATA :: Semberija INFO ::

 

U KOVID BOLNICAMA U BIJELjINI NA LIJEČENjU 57 PACIJENATA


Sve više mladih ima tešku kliničku sliku

Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini je 57 bolesnika, od kojih je 29 na kiseoničkoj terapiji, a 13 oboljelih je na respiratoru’’, potvrđeno je u bijljinskoj bolnici ,,Sveti vračevi’’.

- U toku jučerašnjeg dana bilo je pet prijema. Svakim danom se povećava broj hospitalizovanih, a primjećujemo da se zbog teške kliničke slike sve češće javljaju mlađe osobe’’, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 26 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija je nepovoljna i moramo biti svjesni da niko nije pošteđen od ovog virusa. U našim kovid bolnicama sve je više mlađih ljudi, radno sposobnih, koji imaju najviše socijalnih kontakata.

Pozivamo na odgovornost svakog pojedinca da se maksimalno poštuju mjere zaštite prilikom svakodnevne komunikacije. Samo odgovornim ponašanjem možemo sačuvati svoje zdravlje i spriječiti dalje širenje infekcije’’, rekao je prvi čovjek Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović, nakon obilaska kovid bolnice.

On je naveo da kovid bolnice, za sada, imaju dovoljno kapaciteta, opreme i kadra.

Semberija info