Bijeljini je neophodna veća energetska efikasnost :: Semberija INFO ::

 

Bijeljini je neophodna veća energetska efikasnost


U prostorijama Gradske Uprave održan je sastanak čija tema je bila prijedlog mjera za smanjenje zagađenosti vazduha i povećanje energetske efikasnosti Grada Bijeljina, na kome je razmotrena i mogućnost formiranja komisije koja bi vršila energetske preglede objekata. Takođe, predstavljeni su i planovi za masovnije korištenje čistih i obnovljivih energenata.



Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Ljubiša Petrović, Ana Ristić i Vesna Radikić iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Bijeljina, Ljubiša Vasić i Milorad Božić iz Javne ustanove „Vode Srpske“ i Dragiša Tanacković iz d.o.o. „Buk promet“.



Svake zime se suočavamo sa velikim zagađenjem vazduha u Bijeljini, a jedan od većih uzročnika je ogroman broj pojedinačnih ložišta na čvrsta goriva, posebno lignit. Povećanje energetske efikasnosti objekata bi, pored značajnih ušteda za privredu i domaćinstva, zanačajno smanjilo količine upotrijebljenog ogreva, a time i zagađenje vazduha u našem gradu - istakao je gradonačelnik Petrović.

Grad Bijeljina