PONOSNA KARTICA ZA 649 PORODICA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

PONOSNA KARTICA ZA 649 PORODICA U BIJELjINI


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je potpisan ugovor o realizaciji projekta „Prijatelji porodice“ između Grada Bijeljina i Fondacije „Za porodicu“ iz Banja Luke.  U pitanju je unaprijeđena verzija projekta „Ponosna kartica 2020 – cijena minus za 3+“ koje je vodila Fondacija „Za život“.

Predsjednik i osnivač Fondacije „Za porodicu“ dr. Dragan Dakić podsjetio je na osnovne principe projekta „Ponosna kartica“ istakavši šta je to specifično u njegovom nastavku:

- Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju i otežano kretanje ljudi i roba odlučili smo da poslovnim subjektima, mecenama projekta „Prijatelji porodice“ ponudimo nešto novo. Naime, svim privrednim subjektima sa područja grada Bijeljina koji se uključe u ovaj projekat na način da odobre određene popuste za porodice koje imaju troje ili više djece obezbjedićemo mogućnost korištenja posebne internet prodavnice (web shop) putem koje će im biti otvoreno tržište cijele Republike Srpske. Cilj nam je da povećamo upotrebnu vrijednost Ponosnih kartica u svakom kutku Republike,“ redao je dr. Dakić.

U ime Grada Bijeljina ugovor je potpisao gradonačelnik Ljubiša Petrović koji nije krio zadovoljstvo zbog realizacije projekta „Prijatelji porodice“ uputivši poziv svim privrednicima sa područja Semberije da se uključe u isti. Gradska uprava će finansirati izradu 649 „Ponosnih kartica“ koje će početkom aprila 2021. godine biti podijeljene porodicama koje imaju troje ili više djece.

Jedan od prijatelja projekta „Prijatelji porodice“ je Košarkaški klub „Radnik BN Basket“ koji se danas potpisanim ugovorom obavezao da će djeci iz 3+ porodica obezbijediti besplatno pohađanje Škole košarke KK „Radnik BN Basket“ potvrdivši po ko zna koji put visok stepen društvene odgovornosti upravnih struktura ovog kluba.

​Semberija info - I. Gutić