DOM ZDRAVLjA: BUDIMO ODGOVORNI PREMA SVOM ZDRAVLjU :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA: BUDIMO ODGOVORNI PREMA SVOM ZDRAVLjU


Na području Grada Bijeljina epidemiološka situacija je pogoršana, a prema informacijama iz Doma zdravlja, u toku jučerašnjeg dana u tri kovid ambulante je pregledano oko 200 pacijenata, a skoro dvije trećine su imali srednje tešku kliničku sliku. Direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin je pojasnila da su se javljali pacijenti sa temperaturom, akutnom infekcijom respiratornih organa, gubitkom ukusa i mirisa.

-Sva raspoloživa sredstva i zaposleni u Domu zdravlja u službi su naših građana svih 24 sata. Kovid pacijenata je, nažalost, veliki broj, a imamo i pacijente koji boluju od drugih hroničnih bolesti, tako da smo organizovali i rad timova koji vode računa i o njihovom zdravstvenom stanju. Medicinski sektor je ovih dana posebno opterećen, a borba protiv ove pošasti traje duže od godinu dana. Molim građane da svi zajedno poštujemo epidemiološke mjere, da budemo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Svima nam je zdravlje najvažnije i apelujem da čuvamo jedni druge“, apelovala je prim. dr Đukin i dodala da „poštovanje mjera i vakcinacija koja je u toku, doprinose da ugledamo svjetlo na kraju tunela“.

-Na današnji dan, 30. mart, vakcinisali smo 1. 700 građana, a 1. aprila počinjemo i revakcinaciju vakcinom Sputnjik V. Takođe, od narednog ponededeljka počinje i imunizacija vakcinama Fajzer i Astrazeneka“, rekla je prim. dr Đukin. Ona se zahvalila Vladi RS i svim institucijama, jer su uspjeli da da obezbijede vakcinu.

-Vakcinisanje ulijeva nadu da ćemo pobijediti ovu pošast, a i ličnom odgovornošću, odnosno, pridržavanjem epidemiološkim mjera, doprinijećemo da se to i ostvari. Na spisku za vakcinaciju u aprilu već imamo 5. 000 građana“, rekla je prim. dr Đukin.

Semberija info