​SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN BUDžET GRADA :: Semberija INFO ::

 

​SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN BUDžET GRADA


Budžet Grada Bijeljina usvojen je na trećoj redovnoj sjednici Skupštine grada, a usvajanje budžeta obilježilo je napuštanje sjednice gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, kao i odbornika SDS, PDP i DNS. 

- Neću da prisustvujem ovom cirukusu, jer neću da ovakvoj sjednici dajem ligitimitet, zato što podneseni amandmani skupštinske većine nisu u skladu sa zakonskim procedurama. Ovakvi amandmani ne služe narodu, okrenuti su protiv njega. Ovo je zločin nad budžetom i ekonomski zločin nad narodom Bijeljine. Oni su navikli da peglaju budžet, po principu lako ćemo nakon izbora”, rekao je Petrović i najavio pokretanje postupka ocjene zakonitosti i ustavnosti amandmana pred Ustavnim sudom.

Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević izjavio je po završetku sjednice, da je usvojen strateški dokument grada i da Skupština ne želi da blokira grad nego da radi u interesu građana.



- Budžet je usvojen uz dva velika amadmana Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”. Gradonačelnik je napustio sjednicu sa svojim saradnicima i koalicionim partnerima i to je njegovo pravo, ali smatram da je dobro što smo usvojili budžet i što nismo na privremenom finansiranju, a to znači da će stvari početi normalno da funkcionišu. Svi amandmani su konstruktivni i u interesu svih građana”, rekao je Đurđević.

Zadovoljstvo usvajanjem budžeta izrazio je i Miroslav Milovanović, predstavnik Koalicije Dogovor za Bijeljinu, jer, kako je rekao, “amadmani su usvojeni u interesu svih građana”.Istog mišljenja je i šef kluba odbornika DEMOS Čedomir Stojanović.

- Amandmani se odnose za pomoć poljoprivredi, privredi i zdravstvu, školstvu i svim drugim potrebama našeg stanovništva”, rekao je Stojanović i naglasio da je usvajanjem budžeta “otkočen” rad Gradske uprave.

​Semberija info